Eljött az idő, amikor elkezdődik az AFCON 2019-es kiírásán az egyenes kieséses szakasz. Még 16 csapat van versenyben, amely majd feleződik körről-körre. Az első torna bővített létszám mellett, és szerintem az első meccs hozza is az első döntetlent ebben a körben. Marokkó lusta, mint az állat, nem mellesleg szerencsés. eleve itt volt a torna-rajt, amikor is Namíbia ellen küszködött. A defenzív ellenfél ellen lazán 0-0 lett volna, ha a namíbiai cserejáték igyekezetében nem akar menteni egy beadásnál, de akar, és a saját kapujába juttatta a bogyót Aztán jött egy másik 1-0-ás siker, ahol a 23 percben sikerült gólt találni, aztán úgy is maradt, majd a Dél-Afrika elleni 1-0, amikor már mindenki elkönyvelte a 0-0-t, a 90. percben bumm, megint jött a hajrában a marokkói gól, ha jól emlékszem, Boussoufától. De nem nagy foci, nem tettek nagy nyomást az ellenfelekre. Gólokat nem szórták, mint bolond a lisztet, kapni meg egyet sem kaptak Benatiáék.

Az ellenfél Benin, amely megint elég kiszámítható. A tornán azt használta ki, hogy a legjobb csoport-hamradikak is továbbléptek (4 a hatból), és most ehhez 3 pont, valamint 0-ás gólkülönbség is elég volt. A nyitómeccsen 2-2, ott el is lőtte Ghána ellen minden puskaporát Benin. Aztán két ótvar 0-0-lal sokkal a közönséget, Guinea-Bissau ellen, és egy nívósabb ellenféllel, Kamerunnal is 0-0-t játszott. Utóbbi ellen Kamerun számára is jó volt a 0-0, így az a remi senkit sem lepett meg.

Szóval Benin három meccséből három lett iksz, miért ne lenne ez is. Marokkó sem jobb játékban, mint Kamerun vagy Ghána. Benin a 0-0-ra tör, Marokkó sem fog sokat kockáztatni, szóval nálam sanszos egy újabb benini gól nélküli remi.

Marokkó - Benin: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp