Úgy vagyok most a Fradival, ahogy oly sokan: „az ember mindig jobbat remél..”. Évek óta stagnál a zöld-fehérek nemzetközi szereplése, rendre korán búcsúzik az együttes a kupákból. Most talán nem lenne akkora tragédia, ha bolgár ellenfelével szemben rögtön bukna az FTC, mert az Európa-Ligáért visszajátszhatna, vélhetően gyengébbik ágon. Tanulságos a Vidi tavalyi esete, amikor az összes BL-ellenfele eljutott az EL-csoportkörig. Vannak bizakodásra okot adó jelek, kapaszkodjunk beléjük legalább szerda estig!

Adott a Rebrov-faktor. Szergej ukrán csapataival rendre odaért a csoportkörökig. Fontos infó, hogy Orosz Pálék által világ top 30-ba tartozó tréner, akkor keresne igazán jól (ez már a szerződéskötéskor is világos volt), ha végre elérné nemzetközi célját a Ferencváros. Van annyira profi felfogású Rebrov, hogy mindent beáldozzon a sikerért. Itt van rögtön Böde, aki nagy kedvenc volt, csereként is „megoldó-emberként” üzemelt. Danit imádta a közönség és a média, de az ukrán trénert szemlátomást bosszantotta az egyéni kiemelés, mindig elmondta, hogy csapatban, és a csapat eredményességében gondolkodik, hát amint lehetett lemondott róla. Dibusz mindig is alapembere volt a Fradinak, de Gróf személyében a stabil vonalkapus mellé, jött egy kockázatokat bevállaló bravúrkapus. A magyar foci mindig akkor tudott eredményes lenni, ha volt a csapatban egy bravúrkapus!!! Petrjak elvesztése után újabb ukránok érkeztek: Zubkov és, Ihnatenko képességeit valószínűleg ismeri Rebrov. Érezhető, hogy fél éve a kupamenetelésre gyúr az FTC, egy raklapnyi játékos összeszokása nem ma kezdődött. A felkészülési meccseken jól teljesített a gárda, második ausztriai táborozása alkalmával öt meccsen csupán két gólt kapott a Fradi (azt is egy találkozón ahol vereséget szenvedett), de négy alkalommal kapott gól nélkül tudott győzni! Jó ránézni a csapatok listájára (CSZKA Szófia, Pribam, Craiova, Mouscron), akik nemzetközi szinten közepes képességű első osztályú klubok. Rebrov az utolsó héten maximális koncentrációt és „elcsendesedést” kért! Az elmúlt évek melldöngetései után ez számomra egy jel – valóban komolyan elérheti célját a Ferencváros?

Papíron előrébb tart a Ludogorec. Minden poszton 1,5-2 millió értékű labdarúgók játszanak. Rendszeresen elérik a BL, vagy EL-csoportkört évek óta. Múlt héten megnyerték a bolgár szuperkupát a Lokomotív Plovdivval szemben (2:0). Szóval minden Keserűék mellett szól a párharc esélyesei nálam ők! Talán mentalításban, szervezettségben és koncentrációban kerekedhet felül egy meccs erejéig a Fradi.

Úgy gondolom, hogy egy mérkőzésen sikerülhet a magyar bajnoknak a bravúr. Tavaly a Vidi belekényszerítette a bulgárokat egy taktikai csatába, melyen végül összejött a mieinknek a továbbjutása! Biztos vagyok benne, hogy Rebrov nem fog ajtóstul rontani a házba! Stabil hazai védekezésre számítok a felkészülési meccsek alapján, s szerintem kivárásra játszik majd a Ferencváros. A továbbjutás úgyis a második meccsen dől majd el, addig életben maradhatnak a magyar remények, ha nem kapunk ki a Groupamában. Ha kialakul egy kiszorítósdi, egy „unalmas” pozíciós játék akkor a Ludogorec sem fog felesleges kockázatot vállalni.

Ferencváros - Ludogorets Razgrad: Dupla esély - Dupla esély tipp