Elina Svitolina és Simona Halep meccsét azt mondom, hogy minden teniszt szerető embernek muszáj lesz megnéznie. Két remek játékos került be az egyik elődöntőbe. Azt, hogy melyikőjük fog nyerni, azt nem tudnám még csak megtippelni se, azonban amiben biztos vagyok az-az, hogy elképesztően feszült és szoros csatára van kilátás.

Az ukrán lány eddig sima két szettben verte Gavrilovát, majd a Gasparyan elleni meccsen szetthátránynál feladta az orosz lány, így mondhatni, hogy ott egy kis mázlival ment tovább. Utána viszont Sakkarit 3 szettben verte, majd Marticot és Muchovát már sima két szettben. Ezekből ami nekem feltünt, hogy nagyon stabil most fejben Svitolina. A kulcsfontosságú helyzetekből eddig szinte egytől-egyig jól jött ki. Nem tudom, hogy mennyire játszik közre ebben a Monfils-szal való kapcsolata, azonban most nagyon erős ember képét mutatja, az pedig a nőknél már fél siker. Ez egy nagy esély neki, most valós esélye van megnyerni végre élete első GS tornáját.

A román lánynak se vezetett annyira simán az útja az elődöntőig, azonban csak úgy mint Svitolina, ő is nagyon megérdemli, hogy eljutott idáig. Hasonlóan Elenához, ő nála is a fejbeni stabilitást tudom kiemelni. A legutóbbi Zhang és Gauff elleni meccsén is komoly hátrányba került az egyik szettben, de hatalmas jelenléttel fordítani tudott mindkét alkalommal, már szetten belül is. Nem mondanám a játékát tökéletesnek neki se, voltak rosszabb periódusai a román lánynak, Buzaarnescu ellen pl. szettet is vesztett, viszont fejben erős tudott maradni, és eddig minden alkalommal fel tudott álni, és fordítani tudott.

Nem várok tökéletes játékot egyik lánytól sem. Lesznek hibák, lesznek rosszabb periódusai mindkét hölgynek, viszont hatalmas csata várható. Számomra egyértelmű, hogy ez a meccs egy hatalmas csata és egy hatalmas over lesz, mivel egyik lányt se találom annyira stabilnak, hogy sima két szettben verje a másikat, viszont annyira tartom erősnek őket, hogy ne kapjanak ki sima 2 szettben. Ergo mi lesz ez a meccs? OVER, OVER, OVER!

Svitolina, Elina - Halep, Simona: Játékok száma - Felett/alatt tipp