Tennys Sandgren wimbledoni menetelése több mint meglepő volt, hiszen a felvezető versenyeken nem mozgott túl otthonosan a borításon. Ennek ellenére a negyedik körig jutott és most Newportban is jól menetel, két jó füves ellenfelet sikerült búcsúztatnia, ami úgy is szép eredmény, hogy Istomin nagyon messze van a legjobbjától, Mannarino pedig élete első tornagyőzelme után kicsit leeresztett. Tennys elég későn érő típus, hogy őszinte legyek sosem gondoltam volna, hogy eddig juthat mert egy kicsit lassúnak tűnt a top 100 tempójához, de a gyengébb évek alatt sem adta fel és végül beérett a munka gyümölcse. Mint az amerikaiak legtöbbjének, a szervája neki is fegyver, egyik oldalról sincs klasszis ütése, de szét sem szórja a labdákat. A jobb napjain hatalmasat képes küzdeni a jobb játékosok ellen is, ha egyben van a szervája, akkor pedig nem egyszerű elvenni az adogatását.

Bublik a másik véglet, nem a harcos típus, nem sok alázat van benne a játékkal szemben. Nagyon jó szervája van, próbál gyorsan befejezni, teljesen unortodox megoldásokkal próbálja kizökkenteni az ellenfeleket. Gyors pályákon ez egy darabig tud is működni, de annyira instabil, hogy egy determinált ellenféllel szemben a végére elfogy a tudomány.

Eddig háromszor találkoztak, ráadásul az elmúlt 4 hónap alatt játszották ezeket a meccseket. Az eredmények nagyjából hozták is a papírformát, mindegyik döntő szettig ment, az első két esetben Sandgren gyengébb formában volt, így döntő szett rövidítésben elvesztette a csörtéket. De a füves szezonra már megtalálta magát, így ott már ő örülhetett. Nagyjából erre számítok most is, Bublik a nagy lerohanásaival, amikor éppen jól üt, el tud hozni egy szettet, de amikor Sandgren odateszi magát és keményen küzd, akkor a kazah elkezdi szétcsapkodni a labdákat. Szerintem itt is folytatódik a sorminta és egy szoros meccs alakul majd ki, valószínűleg a hazai játékos sikerével lezárva.

Bublik, Alexander - Sandgren, Tennys: Játékok száma - Felett/alatt tipp