Elérkezett az Afrika Nemzetek Kupa fináléja, ahol Szenegál és Algéria válogatottja fog összecsapni. Első ránézésre nagyon kiegyenlített mérkőzés várható, de az a nagy tétnek is betudható. A két csapat között Algéria már elhódított a trófeát, egészen pontosan 1990-ben. Azóta már 29 év eltelt és a szurkolók már nagyon várják a következő győzelmet. Szenegál esetében eddig 2002-ből egy ezüstérem a legjobb helyezés, a szurkolók bizakodnak, hogy most megtörténik a nagy áttörés és új bajnoka lesz Afrikának. Az ország történelmében a 2002-es válogatott érte el a legnagyobb sikereket, olyan játékosok, mint Diop, Kamara, vagy a mostani kapitány Cissé, vagy Diouf játszott együtt.

Szenegál a C csoport 2. helyezettjeként jutott el a döntőig. Szépen meneteltek és csak 1 vereséget szereztek éppen Algériával szemben. Jöhet a revans. Felállásban jó pár variáció lehetséges, Gomis a kapuba, előtte 4 védő, akik közül Koulibaly kiesése (eltiltása) nagy érvágás. Szerepét a Schalke védője Sané veheti át a védelem közepén, párja Kouyate lesz. A szenegáli védelem roppant erős, hiszen a csapat alig kapott gól és jól zártak vissza, de Koulibaly hiánya, megkönnyítheti Algéria játékát. Védekezésben megvannak, középpályáról is várható visszazárás, szűrőben. Elől Diatta, Gueye, Mané trió hozhatja nehéz helyzetbe az algériai hátsó alakzatot, vagy Niang csaphat le egy-két lecsorgó labdára.

Algéria Szenegál csapatával együtt a C csoportban kapott helyett, ahol veretlenül jutott tovább és egészen a döntőig menetelt. Támadásban megvannak, védelem se rossz, de azért egyszer legalább katapultált és itt Szenegál részéről lesz, aki élni fog a lehetőséggel. A csapat taktikája, formációja 4-4-2 és az itt se nagyon fog változni. Kapuban M'bolhi, előtte kirajzolódik egy 4-es védelmi vonal Zefane (aki a Nice játékosát Attalt helyettesíti) Mandi, Benlamri, Bensebaini. A középpálya, támadásépítés Mahrez és Feghouli kezében, míg klasszikus csatár pozícióban Belaili, Bounedjah található. Bounedjah helyzetei, ziccerei megvannak, csak azok nem mindig járnak sikerrel, voltak elbaltázott lehetőségei.

Ez már a finálé, egy meccs és a győztesé a kupa, tehát a tét nagy. Aki hibázik, annak marad az ezüst. Nagy csata várható, kiegyenlített, kemény küzdelem. Első félidőben óvatos, tapogatódzás várható és a két csapat próbálja megúszni bekapott gól nélkül. Ez rányomhatja a bélyeget a mérkőzésre is, így egy döntetlen se kizárt. Szenegál már bukott el döntőt tizenegyesek után, éppen 2002-ben. A két csapatból vannak húzóemberek, egyéniségek Szenegál oldaláról Mané, míg Algéria csapatából Mahrez. Mindketten az angol bajnokságban játszanak a Liverpool és Manchester City csapatában. A bajnokságban Mahrez örülhetett, de a Bajnokok Ligájában már Mané, de az Afrika Nemzetek Kupája még mindkét sztár vitrinjéből hiányzik, ma választ kapunk.

Szenegál - Algéria: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp