Féltávjához érkezett a svéd élvonalbeli focibajnokság, az Allsvenskan, s a hazai pályán játszó és 31 ponttal 2. helyezett fővárosi csapatnak ajánlatosnak tűnik győznie otthon. Ez már csak azért is lehet fontos, mert a tabellán a közvetlenül a 35 ponttal listavezető Malmö FF mögött helyet foglaló AIK Stockholm - egyelőre még - küzd a bajnoki cím megszerzéséért.

Legalábbis most így tűnik a dolog, ám ha tényleg ez a stockholmi gárda fő célja, akkor tényleg nem okozhat semmi problémát számára a Helsingborgs IF legyőzése. Főleg úgy nem, hogy teljesítmény terén ez a vendégcsapat jelenleg csak a középmezőny második felére jó (11. hely, 15 mérkőzés, 4 győzelem, 5 döntetlen, 6 vereség, 15-20-as gólarány, 17 pont), ám a Helsingborgs IF otthoni szerepléséből már most valószínűsíteni lehet, hogy ha nem "zuhan meg" az együttes, akkor nem lesznek majd kiesési gondjai.

Idegenben viszont általában gyengén vagy nagyon gyengén szokik teljesíteni a helsingborgi csapat. Ehhez hozzá kell tenni, hogy az AIK Stockholm kifejezetten jól szerepel hazai pályán és ezt a Helsingborgs IF elleni meccset már csak azért muszáj megnyernie, mert csakis ezen újabb siker révén bírhat a csapat az éllovas Malmö FF nyomában maradni és továbbra is "hajtani" a bajnoki címért.

Szerintem mindössze csakis annyi rizikó van a dologban, hogy közbejöttek a Bajnokok Ligája-selejtező meccsek a stockholmi csapat számára, s emiatt talán a szokásosnál kissé fáradtabbak lehetnek a fővárosiak. Úgy tűnik, hogy eddig jól bírták kezelni ezt a dolgot. És mivel az AIK Stockholm és a Helsingborgs IF közötti színvonalbeli különbség a hazaiak javára számomra egyáltalán nem kétséges, szerintem tényleg csakis az "szólhat" majd a tippem ellen, hogy fáradtak-e avagy nem a stockholmiak. Szerintem még nem.

Tipp: győz az AIK Stockholm.

AIK - Helsingborgs IF: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp