Arra tippelek, hogy szerezni fognak legalább 1 gólt a házigazda csehek. Arrafelé, náluk, nemrégiben kezdődött az élvonalbeli focibajnokság, ám ugyan még csak két fordulót rendeztek, de már a mindkét találkozón aratott győzelmeivel a Viktoria Plzen győzelmi aránya 100 százaléknál tart, 2. helyezett a csapat és ismét bejelentkezett a cseh bajnoki címre.

Eddig az történt a cseheknél, hogy a Viktoria Plzen előbb otthon nyert 3-1-re a Sigma Olomouc ellen, majd ezt követően idegenben szerepelve diadalmaskodott 2-1-re a Slovan Liberec otthonában. Otthon is, idegenben is nem gólt, hanem gólokat szerzett a pilzeni együttes. És ez a dolog bizony amellett, hogy azt mutatja, hogy nincsen ott semmi gond gólszerzés tekintetében, még a tippem szempontjából is fontos adatnak tűnik.

Természetesen tudatában vagyok én annak, hogy ezúttal nem a cseh bajnokságban fog játszani a Viktoria Plzen, hanem Görögország egyik élcsapata, az Olympiakosz Pireusz lépnek majd pályára a játékosok. Viszont azt is tudom, hogy a görögöknél még nem kezdődött el a bajnokság és tétmeccsen való szereplés helyett egyelőre még csak a felkészülési fázisnál tart az Olympiakosz Pireusz.

És bizony sokat jelenthet az a dolog, hogy az egyik csapat már elkezdte a bajnoki szereplést, több tétmeccset is játszottak már azok a focisták, míg pedig a másik oldalon még zajlik a felkészülés, de máris Bajnokok Ligája-selejtezőt kell játszani. Ez a hazaiaknak kedvezhet, plusz - szerintem - még ráadásul az is előnyt jelenthet a csehek számára, hogy Pavel Vrba edző csapatai amúgy is mindig támadófocit játszanak. Ez a dolog látszott is sokszor a sörgyári alakulat tavalyi játékán, például akkor is, amikor tavaly a Bajnokok Ligája csoportkörébe küzdötte be magát a Viktoria Plzen, majd pedig ott jó benyomást keltve idegenben verte 2-1-re a CSZKA Moszkvát és otthon legyőzte - szintén 2-1-re - az AS Roma csapatát, s végül csoportharmadikként zárt és az Európa Ligában szerepelhetett tovább.

Szerintem most is BL-csoportkör lehet a cél a cseheknél, s már csak emiatt is "jók lehetnek" 1 gólra hazai pályán a még felkészülési fázisban levő görögök ellen.

Tipp: szerez gólt a hazai csapat.

Viktoria Plzeň - Olympiakos Piraeus: Gólok száma hazai csapatnál - Felett/alatt tipp