A Ferencvarosnal az elmult evek sikertelen kupaparharcai utan minden adott egy hosszabb nemzetkozi kupaszereplesre. Most mar a masodik fordulonal tartanak, s a playoff kor meg rendkivul messze van, a hetfoi sorsolas utan maradt remeny tovabb almodni.

Ahhoz, hogy a harmadik korbe lepjen a magyar bajnok eloszor a maltai bajnokon kell tullepni. Ott a Dinamo Zagreb es egy gruz csapat parharcanak tovabbjutoja varna a fovarosiakra.

Esetleges betli a Valletta ellen, sem lenne tragedia, mert a csoportkor uldozese mar az Europa Ligaban folytatodna, ahol egy andorrai-kazah parharc vesztese kerulne a fradistak utjaba, ami ujfent kotelezo lenne, bar a maltai bucsu utan egy ujabb andorrai eges igazi Waterloo lenne a zold-fehereknek.

Mindenesetre a Fradi sikeres eloszezont tolt, a bolgarok ellen is golra toroen jatszottak, s az odavagon kiepitett elony, a ket gyors gol Bulgariaban, s a kihagyott panenka garantalta az evek ota vart tovabbjutast.

A maltai futball fejlodott a legtobbet a tiz evvel ezelott meg kis orszagok kozul, elobb valogatott, majd klubszinten is. A luxemburgiak elleni odavagon a sirbol jottek vissza, hazai palyan pedig mar kontrollaltak a torteneseket.

A parharc favoritja a magyar garda, habar az UEFA koefficiens alapjan a maltaiak allnak jobban. Az elozo selejtezokorben voltak meglepetesek, mint a Slovan bucsuztatasa a montenegroiak altal vagy a Valletta is jo pelda, de ugy gondolom, hogy a vendegek kihoztak magukbol a maximumot.

A magyar csapattol celtudatos futballt es hatekony befejezest varok, amivel garantaltan elonnyel megy szunetre a magyar bajnok.

Félidő - Mérkőzés