Két teljesen különböző világ csap össze szerdán este Írországban. A Bajnokok Ligájának „bajnoki” ágán az azeri Qarabag, az zöld sziget tizenháromszoros királyával a Dundalk FC-vel mérkőzik meg. Bárhogy nézem, itt könnyű siker hullhat a sportfogadók zsebébe!

Tart az ír Premier Division, de a Dundalk folyamatosan halasztja el meccseit. Az elmúlt két hétben az észt Rigával szenvedett a Bajnokok Ligájában Vinny Perth edző együttese. Két 0:0 után Észtországban tizenegyesekkel mentek tovább az írek, de most egy nagyságrendekkel erősebb csapatba botlottak. A fél profi, fél amatőr státusú Dundalk játékoskeretének értéke a 2 millió eurót sem éri el, míg azeri ellenfele rendszeres szereplőjévé vált az európai focinak.

Lassan megszokhatjuk, hogy kazah és azeri csapatok rendre főtáblára kerülnek a nemzetközi kupákban. Esetünkben a Gabala, és a Qarabag gárdájáról kell szólni, utóbbi tavaly a Sporting, és az Arsenal társaságában játszott az Európa Ligában. Hihetetlen, de a Qarabag trénere Gurban Gurbanov 2008-tól viszi az együttest, azaz most indul a tizenkettedik szezonja (383 mérkőzés!)! Mellette vezeti Azerbajdzsán nemzeti csapatát is, így számos nemzetközi találkozón van már túl Gurbanov, ami mindenképp előny ebben a párharcban. Továbbá ott van a pénz, az azeriek rutinja, és ebből kifolyólag értéke is (16M), ami mindenképp esélyessé teszi őket, már az első meccsen is (2.30 a vendégsiker). Hemzseg a légiósoktól a Qarabag: három brazil, horvát, francia, két spanyol, bulgár, orosz, szenegáli, marokkói játékosokkal számolhatnak. A Vagner (kapus), Ailton (szélső védő), Romero (középpályás) tengely adja dél-amerikát, mellettük a csapat legértékesebb játékosa Ozobic, aki a Hajduk Splitben és a Szpartak Moszkvában is játszott korábban. A horvát támadó középpályás fontos gólt szerzett a Partizani elleni bl-csörtében. Az albánok elleni idegenbeli 0:0 után otthon 2:0-al érvényesítette a papírformát az azeri bajnok és továbblépett. Úgy vélem ez most sem lesz másként!

Egyértelműen a Qarabag a párharc esélyese, és nagyon meglepődnék, ha Írországban vereséget szenvednének. Ha jól alakul a mérkőzés forgatókönyve (korai azeri gól, kitámadó Dundalk), akkor akár el is dőlhet a továbbjutás kérdése.

Dundalk - Qarabağ: Dupla esély - Dupla esély tipp