Egyiptom átléphet Szerbián

Az U21-es férfi kézi VB-n túl vagyunk a csoportmeccseken, jöhet az egyenes kieséses szakasz a nyolcaddöntőkkel. Itt találkozik ezúttal Egyiptom és Szerbia is.

A fáraók földjén valami komolyan elindult a kézilabdával kapcsolatosan... lesz ott VB, befolyásos emberek ugyebár a szövetségnél stb stb... Na de azt kell, hogy mondjuk, ennek a pályán is eredménye van. Maga az egyiptomi kézilabda szép lassan szivárog be a köztudatba, hogy bizony, rájuk időről időre jobban kell figyelni... Most pedig itt ez az U21-es válogatott, na ők nem tökölnek, rájuk már most nagyon oda kell figyelni! Csoportjukat ugyanis olyan meggyőző teljesítménnyel nyerték meg, hogy a legnagyobb favoritok lába is megremeghet ellenük. 5 meccsen 5 győzelem, 198 dobott gól, ami meccsenkénti 39,6-es gólátlagot jelent!!!

Mondhatnánk, hogy a kicsiket szórták csak meg, de nem, a náluk jóval esélyesebbnek tartott svédeknek és franciáknak is 32, illetve 37 gólt dobtak! Talán ezen a két meccsen hozták a legjobb teljesítményüket, amikor igazán kellett... A franciákat 5, a svédeket 10 (!!) góllal győzték le úgy, hogy mindkét meccsen több ziccert is rontottak, valamint voltak periódusok, amikor kiengedtek... Mindezt úgy, hogy egy szem Európában játszó játékosuk van a keretben!

Játékuk rendkívül gyors és fizikális, minden posztról veszélyesek, valamint két pazar formában lévő kapusuk van.

Hogy a másik oldalról is ejtsünk szót, a szerbek az utolsó továbbjutást jelentő helyen zárták a csoportjukat Szlovénia, Spanyolország és Tunézia mögött. Csupán a nem túl acélos Egyesült Államokat és Japánt tudták maguk mögé utasítani (a japánokat egy nyögvenyelős 21-19-es sikerrel). Játékuk jóval lassabb, kevésbé gólgazdag meccseik voltak, így valószínűleg ők megpróbálják majd lassítani a játékot, ahol csak tudják. Erre azonban nem sok esélyt látok, a játékvezetők eddig odafigyeltek a játékosok testi épségére, nem lesznek partnerek a birkózásban. Így pedig az egyiptomiak könnyen átszaladhatnak majd lendületes játékukkal a szerbeken!

Én akár a végső győzelemre is esélyesnek tartom ezeket az egyiptomi srácokat, nagyon meglepődnék ha Szerbia borsot törne az orruk alá!

Egyiptom U21 - Szerbia U21: Hendikep - Hendikep tipp