Opelka tovább javíthatja idei keménypályás mérlegét!

Reilly Opelka kezd beérni, 21 éves, és egyre érettebb teniszt mutat. Olyat, amit ha adottságai mellé társít, akkor egészen szép jövő állhat előtte. Egyértelműen a kemény a kedvenc borítása, azon belül pedig magasan akkor nyújtja a legjobbját, ha az amerikai kontinensen ütheti az ászokat a 2 méter 10 centis óriás. Ezidáig öt jegyzett tornát nyert meg, ebből négyet kemény borításon, ráadásul mind a négyet az Egyesült Államokban. Idei remek formáját a New Yorki tornagyőzelme is jelzi, ahol Isner-t (idén nem először) vagy épp Mannarino-t is elintézte. Keménypályás mérlege idén: 20-8.

Ellenfele a 23 éves honfitársa, Eubanks, aki szintén a kemény pályán érzi magát a legjobban, olyannyira, hogy nem is nagyon merészkedik másféle borításra. Ő két kisebb versenyt nyert eddig ( 1 ITF + 1 challenger), de egyiket sem idén jegyzi. Neki 14-12-es a 2019-es keménypályás mérlege, tehát neki majdnem minden győzelméhez párosul egy vereség is ebben a szezonban. Igazán említésre méltó skalpja sincs, a komolyabb játékosok rendre a végállomást jelentik neki a tornákon, olykor a nem túl komolyak is....

Eddig egyszer találkoztak, 2016-ban Atlantában, ahol szintén kemény pályán Opelka két tie break-es szettben múlta felül mai ellenfelét. A tie break könnyen előfordulhat ma is, de Opelka már nem kevés rövidítésen van túl idén, jóval komolyabb meccseken is, így nem féltem ettől sem.

Opelka ma folytathatja remek szezonját, akár megint szépen menetelhet "hazai terepen", ha mégis idő előtt jön neki a végállomás ezen a tornán, azt szerintem még nem Eubanks jelenti neki!

Opelka, Reilly - Eubanks, Christopher: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp