A 15 éves csodatini hazai terepen is bizonyíthat!

Az amerikaiak legújabb szupertehetsége, a mindössze 15 esztendős, Junior Grand Slam - bajnok Cori Gauff, két sikeresen vett selejtezős meccs után a főtáblán a kazah Diyas ellen mérkőzik ma este Washington-ban.

A 25 éves kazah hölgynek meglehetősen rapszódikus a teljesítménye, WTA versenyen idén nem nagyon van nyert meccse, ezért inkább az ITF és Challenger tornákon próbálkozik. Japánban nyert is egy ITF tornát, egy másikon pedig döntőt játszott pár várossal arrébb. A július első napjára eső wimbledoni kiesése óta nem lépett pályára, így formája kérdéses. Gauffnak valamivel tovább tartott Wimbledon, valamint túl van már két sikeres selejtezőn itt a washingtoni borításon, ez mindenképp mellette szól.

Gauff bombaként robbant sokak számára Wimbledonban, nem csak az eredményei, a mutatott játéka miatt is. Nála egyáltalán nem beszélhetünk olyasmiről, hogy egy Serena Williams jellegű fizikumnak köszönhetően erőből üti le a pályáról az ellenfeleket. Ütőseinek sem legnagyobb fegyvere a tűzerő, sokkal inkább játszik okosan, jól időzíti az ütéseit, korát meghazudtoló érettséggel vált védekezés és támadás között. Nem véletlenül nyert Grand Slam-et a juniorok között, sokat fogunk még hallani róla!

Diyas ugyan rutinosabb, és a borítások közül is a kemény fekszik neki leginkább, mégis simán Gauff a favorit az irodáknál (sajnos). Ha csak megközelíti Wimbledonban mutatott játékát ma a kisiskolás teniszfenoménunk, akkor Diyas formája és mutatott játéka majdhogynem lényegtelen lesz, Cori könnyedén veheti az első főtáblás kört Washingtonban. Szerintem még ezen a szorzón is játszható most ez a fogadás.

Diyas, Zarina - Gauff, Cori: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp