Rémálomszerű kupacsütörtök után, bajnoki rajttal próbál felfrissülni a magyar klubfoci. Az előző szezon végén a remekül hajrázó Kisvárda, számomra érthetetlen változtatásokba „fogott”. Új muzsika következik Pakson is, mert véget ért a Csertői-korszak. Kezdésnek Böde Daniék a Várkerti Vitézek otthonába látogatnak.

Legyünk tényszerűek: a sikereket elérő Dajka helyett Miriuta Laci érkezett. Focistaként is szélsőségeket járt be középpályásként főhősünk, voltak kiváló meccsei és érthetetlen elszürkülései, mind a Fradiban és a Cottbusban is. Viszont mindig kimondta az igazságot, a szenvedélyesség és a vehemencia elmaradhatatlan a tar szakember jelenlétében. Ez utóbbi tulajdonság amennyire előny, annyira hátrány is! Például ha az amúgy jogos kritika nem a csapat felé hangzik el először építő szándékkal, hanem kifelé a sajtónak akkor az, hosszútávon romboló. Furcsa, de úgy tűnik, hogy adott egy Révész-Miriuta-és a többiek „háromszög”, melyben sokan nem találják a helyüket (a többiek oldalon..). Egész nyáron ment a Felipe-sztori, amibe nem is érdemes belemenni, elég ha azt megállapítjuk, hogy negatív hatású, főleg emberileg. Voltak olyan távozók, akik kulcsfigurái lettek a Kisvárdának: Ilics, Horváth Zoltán, vagy a középpályát stabilizáló Mevoungou. Valljuk be, hogy a felkészülési meccsek sem vetítenek sok jót előre. Rengeteg volt a bekapott gól, és magyar nb1-es, nb2-es ellenfelek ellen szerintem lehetetlen felkészülni a szezonra, ráadásul ellenük is csetlett-botlott a Várda.

Pakson egészen más a hangulat. Visszatért Szivics mester Magyarországra, korábbi csapatához! Nyár elején bicebóca volt a magyarul viccelni is tudó szerb szakvezető (talán lába tört, azon is csak röhögött). A járt utat, nem cseréli le a Paks, továbbra is a magyar focisták gyűjtőhelye. A legnagyobb sztori a madocsai Messi visszatérése, aki régi-új csapatában termelte a gólokat a felkészülési meccseken – mintha sose ment volna el. Az biztos, hogy a Vidi vele jobban járt volna, mint Petrjak-al, de Dani úgysem igazoln Fehérvárra, mert benne van gerinc! Haraszti Zsolt szakszerűen lecsap az értékekre: Holczert elhozta a Fradiból, míg a héten, a Felcsúton feleslegessé vált korábbi válogatott Balogh Balázs kapott zöld-fehér mezt! Imponálóak a paksiak nyári meccs eredményei. Az Európa Ligában harcoló Partizan Belgrád (2:2), és az ukrán Zorya (1:1) – voltak ők is főtáblásak -, sem bírt a Tolna megyeiekkel! Szivics fel fogja vállalni az agresszívabb gólra törekvő játékot, szerintem lehet overezni rájuk majd sokat a szezonban! Most is megérne pár tízezrest a 1,5 fölött 1.36-os szorzóval!!!

Azt mondom, hogy bármennyire bírom a Kisvárda főszurkolóját – Várda Pistit – most itt a Guruban, a vitézek ellen fogadok. Egységesebbnek találom a vendégeket, egy olyan csapatot látok bennük, amelyik tudja, hogy hogyan és mit akar. Tippemre Szivics és Böde a garancia, illetőleg az előjelek, melyek elbillentik a mérleg nyelét a vendégek irányába!

Kisvarda - Paksi SE: Dupla esély - Dupla esély tipp