Féltávnál vagyunk a norvég élvonalbeli bajnokságban, s a házigazda skieni csapat, az Odds Ballklubb vagy Odd Grenland neveken is ismert klub (melynek pontos neve: Odd Grenland Ballklubb) már most a dobogó harmadik fokán található. Mérlege: 15 mérkőzésen 9 győzelem, 2 döntetlen, 4 vereség, 22-17-es gólarány, 29 pont. Pontazonosságban van a szintén 29 ponttal 2. helyezett Bodo/Glimt csapatával és mindössze 4 pont választja el a 33 ponttal listavezető Molde együttesétől.

Én úgy tudom, hogy az Odds Ballklubb játékosai dobogósok akarnak lenni, s ennek tudatában ez a Lilleström elleni otthoni találkozó is pontosan jó lehet arra, hogy újabb 3 pontot gyűjtsenek be az illetékesek. Ez főleg azért is lehet fontos a házigazda skieni csapatnak, mert mind a két vetélytárs idegenben fog szerepelni ebben a fordulóban (Viking - Molde és Strömsgodset - Bodo/Glimt), s abban az esetben ha botlani fognak azok a vetélytársak és győzni bír az Odd Grenland, akkor fel lehet(ne) lépni a dobogó második fokára és "lőtávolságon" belülre lehet(ne) megközelíteni az éllovas együttest. Szóval ezen az Odds Ballklubb - Lilleström mérkőzésen nagyon határozottak és figyelmesek lehetnek majd a hazai csapat játékosai.

A vendég Lilleström 10. helyezett a 15 mérkőzésen szerzett 5 győzelemmel, 3 döntetlennel, 7 vereséggel, 18-24-es gólaránnyal és 18 ponttal. Ugyan jelenleg csak közepesnek mondható formában van a csapat, de még ez a forma még így is picivel jobb, mint a hazaiaké. Viszont az is van, hogy az Odds Ballklubb eddig egészen parádésan teljesített hazai környezetben, s nem csak veretlen, hanem a 8 hazai meccsen 7-szer győzni tudott és mindössze egyetlen 1 alkalommal játszott döntetlent. Gólaránya pedig 16-7, vagyis az otthoni találkozókon kapott góloknál még továbbra is 1 gól alatt van az átlaga. Ezzel szemben a Lilleström csak egyszer bírt győzni idegenben és jobbára kikapni utazik el az idegenbeli meccsekre. Remélem, hogy ez most is így lesz.

Tipp: győz az Odds Ballklubb.

Odds Ballklubb - Lillestrøm: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp