Megpróbálom kihasználni azt a dolgot, hogy még annyira a szezon kezdetén vannak a csapatok, hogy nagyon, plusz mindkét gárdánál az érintett fontosabb játékosok közül többen még nincsenek jelen vagy éppen csak az elmúlt napokban tértek vissza, és még nem annyira megfelelően hangolódtak rá a munkára. Még annyira az újabb szezon legelején vagyunk, hogy vélhetően egyelőre még az angol élvonalbeli bajnokság "nagyobb" együtteseinél sem bír még mindegyik focista már most pontosabban koncentrálni. És valószínűleg itt-ott-amott még többen is csak felkészülési fázisban vannak. Annyira az új labdarúgó idény elején vannak Angliában, hogy a bajnokság még el sem kezdődött és tulajdonképpen ez a Liverpool - Manchester City FA Community Shield-találkozó lesz majd az új szezon rajtját jelző mérkőzés. Úgy vélem, hogy most ki lehetne használni azt a lehetőséget, hogy az egymás ellen játszó csapatok közül még egyik alakulatnál sincsenek még annyira a helyzet magaslatán, mint ahol majd 1-2-3 hónap múlva lesznek a játékosok.

Vélhetően a nemrégiben még az afrikai kontinensbajnokság döntőben szereplő és az ottani vereség következtében ezüstérmet szerző szenegáli Sadio Mane és a sérült Nathaniel Clyne nem fognak játszani a "vörösöknél", valamint a friss afrikai kontinensbajnok algériai Riyad Mahrez és a sérült francia Benjamin Mendy nem fognak pályára lépni a "világoskékeknél". Utóbbiaknál még az is előfordulhat, hogy a jó formájától még egyelőre távol levő francia Aymeric Laporte sem fog szerepelni.

Amennyiben Laporte tényleg nem fog játszani a ManCity védelmében, s ott az Otamendi-Stones páros lesz majd a hátvédsor közepén, akkor kedvenc focicsapatomnak, vagyis az FC Liverpoolnak még inkább több esélye lehet a gólszerzésre. A gólgyártásra szakosodott vendégcsapatot amúgy is képesnek tartom a gólszerzésre, de talán most, ez a még nem teljes FC Liverpool ellen a Manchester City még esélyesebbnek tűnik a gólszerzésre.

Tipp: mindkét csapat szerez gólt.

Liverpool - Manchester City: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp