Kelet-európai rangadó a torontói torna második fordulójában. Mikor megnéztem a sorsolást az első forduló előtt, akkor ezt a párosítást nagyon vártam, mivel a Garcia/Ostapenko csörte győztesét akartam itt favorizálni. Azonban megnéztem azt a meccset, illetve a Pavlyuchenkova - Sabalenka találkozót is és nagyot változott a bennem kialakult kép. Jó lesz ez a párosítás, viszont a másik oldalt kell preferálni.

Jelena Ostapenkónak a Roland Garros megnyerése óta csak felvillanásai vannak. Másfél hónappal ezelőtt pont egy megvillanást láthattunk a füves pályás szezonban, mikor Kontát és Stephenst is jó játékkal verte, azonban Wimbledonra elfogyott az energia. Hsieh simán búcsúztatta az első körben, majd az először megrendezett lett torna is igencsak dicstelenül végződött számára, miután Bernarda Pera két szettben intézte el az első körben. Ennél jóval többet vártak tőle a hazai szurkolók, miután azon a borításon rendezték meg a tornát, amilyenen legnagyobb sikerét elérte. Jött az észak-amerikai turné és egy szemre igen szép győzelem Garcia ellen (6-3, 6-3). Wow, az eredmény alapján, míg egyáltalán nem meglepő a meccsképét nézve. Garcia úgy játszott mintha teljesen máshol lett volna: összesen négy nyerőt ütött csak (9 ki nem kényszerített hiba), ami az ő erőteniszét nézve nagyon alacsony szám. A testbeszéde is nagyon negatív volt, így pedig nem lehetett más vége ennek a meccsnek. A találkozó után értelmet kapott, hogy kaphatott ki Lettországban még Chloé Paquet-tól is. Ami fontosabb számunkra, hogy Ostapenko sem remekelt. Jobbak a statjai (22 nyerő, 14 hiba), viszont borzasztóan szervált. 48%-ban ütötte be az első szerváit, 12 kettős hibával zárt és a második adogatási nagyon támadhatóak. Ezért is meglepő, hogy Garcia ennyi nyerővel zárt csak - nem sikerült neki kellőképpen megtámadni a második szervákat, míg adogatóként is bizonytalan volt. A francia inkább alulmúlta játékban Ostapenkót, mintsem a lett kerekedett felül a lehengerlő teniszével.

Pavlyuchenkova. Rég láttuk jól játszani, viszont Sabalenka ellen voltak biztató jelek. A helyzet az, hogy 6 meccses vereség sorral érkezett Észak-Amerikába, miután sérüléssel is bajlódott, így a salakos - füves szezon inkább a regenerációról szólt neki, hogy újra megtalálja a teniszét. Az Australian Openen azért jól szerepelt év elején (negyedik kör) és jó eséllyel összerakják őt a US Openre. Ehhez most kellenek a meccsek és az orosznak nagyon pozitív a testbeszéde. Ez nagyon fontos lesz Ostapenko ellen, akinek ez a leggyengébb része, mentálisan felülmúlni adott ellenfelét. Sabalenka ellen nagyon összeszedetten játszott, nem pánikolt hátrányban sem és ez meg is hozta a gyümölcsét. Ha még egyszer a pályára tudja tenni ezt a teniszét, akkor Ostapenkót is behúzza.

Amiért value ez a fogadás, az az odds. Két olyan játékosról van szó, akik képesek egyik napról a másikra teljesen megváltozni, így célszerűbb az esélytelenebbet favorizálni. Emellett Pavlyuchenkova sokkal meggyőzőbb teljesítményt nyújtott az első körben minden téren (jobb mentalitás; nehezebb ellenfél; ígéretes statok), így őt kell itt támogatnunk.

Ostapenko, Jelena - Pavlyuchenkova, Anastasia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp