Hát... Szerencsére ez a pillanat is elérkezett: még nem élvonal, de hát egye fene, akkor is már másodosztály, avagy a Futball Klub Csíkszereda első hazai mérkőzésére készül a másodosztályú bajnokságban. Már az előző hétvégén elkezdődött a focibajnokság a román másodosztályban, szóval már zajlik a bajnokság végéig tartó "mindenki egy ellen vagy/és egy mindenki ellen" küzdelem. Valószínűleg az Erdélyt már csak egy nagyon keveset ismerőknek sem kell részletezni ezt az előbbit, hiszen teljesen egyértelmű, hogy az az "egy" a magyar (székely) FK Csíkszereda, míg pedig a "mindenki" szó alatt a román másodosztályú focibajnokság összes többi román focicsapata értendő. (Az érdeklődők figyelmébe ajánlom az Index című internetes portál "Romániában egy magyar csapatot utálnak" című írását.)

Magáról az FK Csíkszereda - FC Metaloglobus Bucuresti találkozóról csak annyit látok érdemesnek írni, hogy még teljesen a bajnokság elején vagyunk és ilyenkor még nem lehet tudni, hogy milyen formában vannak a csapatok. Annyit azért mindenképpen érdemes megemlíteni, hogy az újonc székelyföldi együttes tagjai várhatóan nagyon lelkesek lesznek az otthoni premieren és minden bizonnyal nem akarnak vereséget szenvedni a másodosztályban játszandó első hazai mérkőzésükön. Azt is érdemes megemlíteni, hogy ez a vendégcsapat, a bukaresti Metaloglobus nem valami nagy "eresztés" és szerintem a gyengébb ellenfelek kategóriájába tartozik. Az előző szezonban a középmezőnyben végzett az FC Metaloglobus Bucuresti, s jobbára csak az otthon szerzett pontjainak köszönhette ezt a helyezést, mert idegenbe leginkább vereségekért utazott a csapat. Idegenben annyira gyengén teljesített, hogy a 19 meccsen mindössze 4 győzelem és 3 döntetlen mellett 12 veresége volt a csapatnak, kinti gólaránya pedig 16-44 volt. Szerintem ez a vendégcsapat egy olyan alakulat, amelyik ellen legalább 1X-et bír játszani egy lelkes hazai csapat.

És különben is:

"Minden nép annyit ér, amennyi értéket magából ki tud termelni. S addig él, amíg életét a maga erejével tudja táplálni."

(Márton Áron püspök).

Tipp: győz vagy döntetlent játszik az FK Csíkszereda.

Csikszereda Miercurea Ciuc - FC Metaloglobus Bucureşti: Dupla esély - Dupla esély tipp