Csúcson pörög az idén is egyik legpörgősebb bajnokság, és péntek hajnalban több igzalmas meccset is játszanak. Az izgalom mellett a gólokat is várok - bár a most futó szezon gólátlaga kicsit alább marad az utóbbi évek termésének, de az épp három fölötti gólszám is jónak mondható.

Az első választott találkozóm a Colorado Rapids minnesotai vendégszereplése. A vendégek pocsék idegenbeli mérlegükön szeretnének javítani: mindössze egyszer nyertek három döntetlen és hat vereség mellett. A bajnoki helyezésük is ennek megfelelő, a playoffba jutástól négy helyezés és tíz pont választja el Tim Howardékat. A legendás kapus ráadásul két hete megsérült és Minnesotában is kérdéses a játékra. Rajta kívül a térdműtét miatt egész idényt kihagyni kényszerülő védő Kortne Ford és a nyár eleje óta maródi bal bekk Deklan Wynne sem áll a fiatal Casey mester rendelkezésére. Jó hír, hogy két győzelem után érkeznek Minnesotába, akik ellen ráadásul az utolsó három meccset megnyerték! A statisztikán kívül a kirobbanó formában lévő Kei Kamarában bízhatnak, aki már tizenegy találatot ért el az szezonban.

A hazaiak a rájátszásba hajtanak, és ennek megfelelően a tizenkét otthoni meccsükből tizenegyen veretlenek maradtak. Mindössze a keleti csoportot vezető Philadelphia Uniontól kaptak ki még a szezon elején. Az Allianz Fielden előszeretettel nyomást helyeznek aktuális ellenfeleikre, már a saját térfelükön letámadják őket, és az így szerzett labdákból gyakran eredményesek.

Hazai sikerre számítok, de egy nyílt meccsre, ahol a vendégeknek is lesznek helyzeteik, amik nem maradnak kihasználatlanul.

Minnesota United FC - Colorado Rapids: Gólok száma - Felett/alatt tipp