A Pool szinte semmit sem valtozott a nyaron, persze Kloppnak nem is erdeke. Jo a csapat ugy ahogy van, kemiat es keretet figyelembe veve egyarant. Alisson serulese bekavarhat, de amig az Aranylabda elso szamu varomanyosa, Van Dijk iranyitja a vedelmet, talan nagy gond nem lesz belole. A tetmeccsekre felporogtek, Pukkiek lufijat negy dugoval pukkantottak ki, a City-t pedig kegyetlenul bedaraltak a vegen, de buntetokkel elbuktak azt a szuperkupat. Johet az ujabb, ezuttal az europai kiadas, ahol sokkal jobbak a Liverpool eselyei.

A Chelsea ugyanis egyelore nem az a Chelsea amelyet megszokhattunk. Hazard tette naggya ezt a csapatot, de o tovabballt, es mivel eltiltas miatt nem igazolhatnak, igy hasonlo sztar erkezesere nem mostanaban fog sor kerulni. Ez sztem jol is elsulhet, talan egy uj era veszi most kezdetet a Stamford Bridge-en. Lampard bizik a fiatalokban, es ha ok (pl Christensen, Hudson-Odoi, Mount, Abraham, Pulisic) bevalnak, klasszisokka valnak (amire jo esely van), akar 10 evre elore meglenne a gerinc, es Abramovics vekonyodo penztarcajat is kimelni lehetne. A korabbi kozonsegkedvenc raadasul szorakoztatobb focit akar jatszani, mint ...ooo... barmelyik Chelsea-s edzo akire emlekszem. A baratsagos meccseken nagyon jol kentek, es az elso forduloban sem vallottak szegyent, az MU elleni 0-4 ellenere sem. Rogton a meccs elejen kapufaval nyitottak, egy egyeni hibabol golt kaptak, majd szenne kontraztak oket, de a korulmenyeket figyelembe veve biztato produkcio volt. Azt latni hogy Lampard nem viccel, hosszu tavban gondolkodik, igy gond nelkul padra ulteti a nagyobb nevu jatekosokat hogy a fiataloknak adjon lehetoseget, de igy a rutintalansag egyelore rendre visszaut majd. Azt is latni hogy ez a vedekezes szornyu, Zouma orulhet hogy csak egy golban volt benne vastagon, es a kozeppalyan is nagy a lyuk es a terulet, amibol nem csak Rashfordek, de Salahek is megelhetnek.

Kloppnak van egy tokeletesen osszerakott, szinte hibatlan egyuttese, Lampardnak egy igeretes, de rutintalan csapata, amivel meg sokat kiserletezik. Nalam nem kerdes ki nyer ma.

Liverpool - Chelsea: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp