Nem akármilyen kalandom van túl az FK Haugesund, miután csütörtökön egy 0-0-ás döntetlennel zárta az Európa Ligát Eindhovenben. A hétvégén viszont már újabb találkozó vár rájuk, méghozzá Oslóban a Valerenga ellen.

Tavaly az FKH végzett a nemzetközi kupát érő helyen, azonban idén a Valerengának van erre inkább esélye a bajnokságon keresztül. Ronny Deila fiai három pontra vannak a negyedik helytől, míg hétre a dobogótól, azonban még van idő a felzárkózásra. Ahhoz azonban, hogy ez sikerüljön, az ilyen meccseket nyerniük kell. Az elmúlt egy hétben egy igen rosszul záródó idegenbeli túrán vannak túl, miután Drammenben kikaptak, míg a Stabaek ellen ikszeltek. Annyi jó hír azért van, hogy nem kellett sokat utazniuk, illetve az utóbbi meccset szerdán játszották le, így több pihenőidejük is volt a vasárnapi találkozóra. A csk Tollas Nation továbbra is sérült a védelemből, míg Juarez játéka kérdéses. Ennél nagyobb veszteség Ejuke távozása, akit a nyáron értékesítettek jó pénzért. Egyébként Nation helyére jött ingyen Kanstrup, míg a csatár posztra a Midtjyllandtól kölcsönben Mayron George, aki hétközben már be is talált. A frissesség és a hazai pálya nagy előny lesz az oslóiaknak, ilyen oddson nem tudom otthagyni a győzelmüket.

OMG, mit csinált az FKH idén a nemzetközi kupában. Kiejtette a Sturm Grazot, illetve komoly esélye volt a győzelemre Eindhovenben, amivel elérte volna a hosszabbítást. Úgy, hogy termérdek sérült (Stolas, Karamoko, Knudsen, Horneland - mind védő), míg Wadji doppingolás miatt idén már valószínűleg nem fog szerepelni. Erre, Eindhovenben a 85. percben Bruno Leite kapufát rúg az ötösről. Hihetetlen mi lett volna, ha betalál. Az első perctől kezdve látszott, hogy a PSV minden tekintetben jobb, azonban a vendégek nagyon akartak és meg is volt a lehetőségük a győzelemre. Azonban a lufi kidurrant. Nincs továbbjutás, vége a mesének. Pénteken utazik haza a csapat és vasárnap már jelenésük van Oslóban. Borzasztóan nehéz lesz így felkészülni, mivel rotálásra minimális lehetőség van és a csütörtöki meccs után nem csak a motivációt lesz nehéz megtalálni, de az energiát is, egy nagyon jól mozgó csapat ellen. Egyébként az FKH 9. helyen áll, arra kell figyelniük, hogy ne essenek ki (4 pontra van az osztályozó). Van még idén egy dobásuk, miután szeptemberben folytatódik a Norvég Kupa, ahol a versenyben maradt 8 csapat közül mindenki verhető számukra, így onnan még kijuthatnak az EL-re. Jó esély van rá, hogy itt nem a legerőseb kezdővel állnak ki, míg jövő héten hazai pályán visszaállítják magukat a Lillestrom ellen a biztonságos vonalra a bajnokságban. Egyébként nagy gratula nekik a PSV ellen! Jobban izgultam, mint a magyar csapatok meccsein...

Vålerenga - Haugesund: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp