Tavaly megsírattam volna magam, ha egy Atletico Madrid meccsre overt rakok, idén azoban úgy érzem, hogy más lesz a helyzet. Az első meccsén a tico a Getafe csapatát fogadja, és az az érzésem, hogy ez egy gólokban gazdag találkozó lesz.

Az Atleticonál viszonylag nagy volt a mozgás a nyáron. Griezmann, Hernandez, Rodri, Gelson Martinez, Godín és Felipe Luiz is távozott a csapattól. A csatársorba Griezmann helyére jött a fiatal titán Joao Félix, akivel még szerintem jobban is jártak mint a franciával. A védelembe érkezett Hermoso, Trippier, Felipe és Lodi is. Azonban ez már nem az a védősor lesz, mint amit az elmúlt pár évben már mondhatni, hogy fixen megszokhattunk. A másik oldalról viszont van a ticónak egy hihetetlenül erős támadósora, amire nagyon fognak tudni majd építkezne ebben az évben. (A Real Madridnak például felkészülési meccsen 7 gólt vágtak.)

A Getafe tavaly majdnem óriási bravúrt ért el, és bejutott a BL csoportkörbe, azonban az utolsó körös betlik miatt végül a Valencia lett a negyedik, így nekik maradt az EL főtábla. Náluk szinte alig volt mozgás a nyáron, a csapat egyben maradt, és hát nagyon kíváncsi leszek, hogy fogják bírni a kettős terhelést a játékosok. Egyébként egy nagyon masszív kis csapatról van szó, akik ha kell nem félnek játszani a futball nevezetű játékot.

Nem is húznám sokáig a szót. A mai meccstől azt várom, hogy a hazai csapat birtokolja a labdát, és ostromolja a hazaiak kapuját, akik pedig kontrából próbálnak gólt szerezni majd. Számomra nagyon szimpatikus volt az Atletico játéka a felkészülési meccsek során. Sok év után szerintem most először nem biztos, hogy mindig csak a stabil védekezés lesz a kulcs a csapatnál, mivel véleményem szerint ez a csapat most támadni jobban fog tudni mint védekezni. Reméljük ezt bizonyítják ma is, így a tippem, hogy lesz legalább 2 gól a meccsen.

Atlético Madrid - Getafe: Gólok száma - Felett/alatt tipp