Kettejük közül ma valaki elveszíti a Masters szüzességét, ugyanis Medvedev vagy Goffin először hódíthat el egy ezres trófeát.

Az orosz Medvedev élete hónapját futja, bejött a top 10-be, három hete folyamatosan döntőzik, és egész stabil teniszt tesz a pályára. Magas játékos, nagyon jól szervál, a magasságához képest remek a lábmunkája, mindkét oldalról kellemetlenül keményen üt, mindene megvan ahhoz, hogy a jövőben Grand Slam győzelemre is esélye legyen. Habár három hete folyamatosan a fináléban van, fáradtságnak nyoma sincs az orosz játékán, mert a tegnapi Djokovic elleni sikert kivéve minden meccse két szettben, és viszonylag gyorsan dőlt el. Az önbizalma az egekben van, Djokovicot nem sokan verik szetthátrányból. Az első Masters győzelemért a második Masters döntőjében bőven verhető ellenfelet kapott.

Goffinnak edsig nem ez az élete éve, még akkor sem, hogy élete első ezres döntőjére készülhet. Hozzáképest korai búcsúk jellemzik az évét, és itt az észak-amerikai US Openre felvezető sorozaton is Washingtonban és Montrealban is az első körben búcsúzott. Ezt a döntőt nem lehet tőle elvitatni, de az alsó ág sokkal gyengébb volt Nadal kiválása miatt is, mint a Medvedevéké, a negyeddöntőben nem kellett játszania Nishiokával, az elődöntőben pedig egy kifacsart Gasquet kapott, szóval ma este szembejöhet neki a valóság.

Medvedevet sokkal esélyesebbnek, és stabilabbnak tartom, az előző heti első ezres döntője miatt talán akkora nyomás sem lesz rajta, szerintem simán kettőben behúzza.

Medvedev, Daniil - Goffin, David: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp