A hazai együttes sorozata páratlan. 19 mérkőzés nem volt elég a szezonbeli első győzelemhez. Nem meglepő módon ilyen szériát nincs edző aki túlélne, így július elején Christian Sund került kinevezésre. A világot egyelőre ő sem tudta megváltani, ám pozitívumként kiemelendő, hogy több mérkőzésen is ők szerezték meg a vezetést, s a debütáló meccse - az SJK last minutes góllal nyert - óta mindig betaláltak. A csapatnak hihetetlen pechszériája van, mivel mind a 10 mérkőzésüket egy góllal veszítették el.

A vendégegyüttes vezeti az alsóházat, de a cél egyértelműen bekúszni a felsőházba. Négy meccses nyeretlenségi sorozatuk ebből a szempontból a legjobbkor szakadt meg, ugyanis az SJK elleni 6 pontos rangadót két hajrágóllal megnyerték a hétközi idegenbeli meccsen, lemaradásuk ezzel 2 pontra olvadt. A Mariehamnra nem jellemző, hogy minden meccsen betalálna, de amikor ez összejön, akkor azt rendre követi egy másik találat is.

Szezonbeli második találkozójuk jön, fordított pályaválasztás mellett érvényesült a papírforma, s a mostani látogatók kapott gól nélküli győzelmet ünnepelhettek. Az elmúlt 3 évben 12 mérkőzésen találkoztak, a centenáriumi évfordulóját ünneplő vendégek mérlege fölényes, a Vaasa PS mindössze egy győzelmet tud felmutatni.

A finn bajnokságokra nem jellemző a sok gól, ebből kifolyólag az első játékrészben is gólínség van, ellenben most úgy érzem, hogy a hétfői játéknapon itt lesz a legtöbb gól az első félidőben és összességében is. A hazai csapat szintet lépett befejezések terén, a védelmet még nem sikerült rendbe tenni, az ilyen ziccereket pedig a Mariehamn ki fogja használni.

Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt