Puskás Öcsi bácsi forog a sírjában, szeretett klubja, a Budapest Honvéd FC idei teljesítményét látva. A fővárosiaknak komoly esélye van arra, hogy felülmúlják a Kisvárda előző szezonbéli "álomrajtját". Nem hiszem, hogy vágynának erre a kétes dicsőségre Kispesten, de vigasztalhatja Őket a tudat, hogy a rossz rajt után 29 forduló is elég lehet a bennmaradás kivívásához. Ma mindenesetre sokat tehetnek azért a Debrecen ellenében, hogy mindez ne történhessen meg.

Perpillanat úgy tűnik, hogy a nyári nagy vérfrissítésből rosszul jönnek ki a XIX. kerületben. Holender Filip góljait és Gróf Dávid bravúros védéseit egyenlőre nem tudják pótolni. Hiába érkeztek olyan nevek, mint Davide Lanzafame vagy Amadou Moutari, az új edző Giuseppe Sannino keze alatt egyenlőre nem tudták valós tudásukat megvillantani. Viszont gólt vereségeik ellenére minden mérkőzésükön szereztek és ezt ma is bőven elképzelhetőnek tartom a két győzelemmel rajtoló Debrecen ellenében is.

A Loki jól rajtolt ugyan, de ha jobban megvizsgáljuk ezt a rajtot, akkor tulajdonképpen két kötelezőnek nevezhető győzelmet szerzett hazai pályán, kiesőjelöltek ellen. Ráadásul úgy, hogy a védelmük mind a kétszer kapitulált. A Kisvárda ziccerek sokaságát hagyta ki ellenük, a ZTE pedig döntő szituációban tizenegyest hibázott az egy pontért. Ezzel csak arra akarok utalni, hogy az általunk várt hazai gólszerzés erős lábakon áll, nem túl acélos ez a védelem. Viszont ha azt mondom, hogy Haruna Garba, akkor a vendégcsapattól is joggal várunk gólt, gólokat. Ez a nigériai óriás, két-három embert simán leköt a védelemből, ráadásul gólérzékeny is a srác. Maga a tény hogy a pályán van, akár Varga Kevin, akár Zsóri Dániel előtt lehetőséget teremt a gólszerzésre. Tehát jó lesz itt a vendégcsapat gólszerzésével is számolnunk.

A fogadóirodák nagyon megindultak a Honvéd győzelme felé az oddsokkal, amiben abszolút nem vagyok biztos hogy jó irány, de a BTTS lehetősége erős tippnek tűnik erre a találkozóra.

Budapest Honvéd FC - DVSC Debreceni: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp