Ééés elkezdődik az év utolsó Grand Slam tornája is a holnapi nap folyamán. Az olasz Fabio Fognini nagyon nem kapott könnyű ellenfelet az első körben, mivel a két méternél is magasabb, fiatal és hazai pályán ütögető Reilly Opelkát kapta meg ellenfeléül.

Az olaszt azt hiszem senkinek se kell bemutatni. Fabio Fognini híresen sokat balhézik, dumál a meccsei során, és képes óriási hullámvölgyeket bemutatni egy meccsen belül is. Ha formában van és sül a keze, akkor képes még a legnagyobbakat is megszorogatni, azonban amikor nem megy neki a játék akkor viszont bárki megtudja őt verni ha elszáll az agya. Montrálban 2 kört ment, majd a késöbbi győztes Nadaltól kapott ki, azóta pedig nem játszott meccset.

Az amerikai Opelkának a kemény borítás fekszik a legjobban. Hazai pálya számára ez a torna és egyébként nem mellesleg a kedvenc GS tornájáról beszélünk. A felkészülése átlagosnak mondható. Akit elvárható volt, hogy megverjen azt megvert, viszont a nagyobb nevektől kikapott. Azt hiszem neki a játékát se kell nagyon bemutatnom senkinek se, aki már látta valaha is játszani. Két méter feletti magasság, brutál szervák, erős alapütések.

Mindkét játékostól várok kisebb-nagyobb megingásokat a meccsen. Egyikük se fogja tudni 3 szetten át uralni a másikat, és lesimázni. Fogninit most fejben nem tartom annyira jónak ehhez, Opelkát pedig játékban. Érdekes meccsnek nézünk elébe, mivel két nagyon más stílusú játékos fog szembe nézni egymással, de ez a meccs pont ezért lesz szép. Az, hogy ki nyer, azt nem tudnám megtippelni, viszont abban biztos vagyok, hogy ez egy nagyon szoros csata lesz, így a tippem, hogy lesz legalább 42 game a meccsen.

Fognini, Fabio - Opelka, Reilly: Játékok száma - Felett/alatt tipp