A gorog Tsitsipas (akinek egyebkent ugyanugy csorgedezik ereiben orosz ver mint a jobb NextGen jatekosok nagy reszeben) januarban letette nevjegyet, tobbek kozott Federer testen at GS-elodontobe jutott. Hamarosan az 5. helyre kuszott fel a vilagranglistan, koszonhetoen annak is, hogy rovid idon belul nyert 3 tornat, es ket Mastersen is dontoig menetelt. Az utobbi hetekben viszont nem az igazi, nem eleg clutch, a fontos pontokat nem o nyeri. Zsinorban harom vesztes meccsel a hata mogott erkezett New Yorkba, es mindegyiket szoros donto szettben bukta el. Ha ez nem lenne eleg, a nyari GS-eken is igy jart, Wawrinkaval hiaba jatszotta az ev egyik legjobb merkozeset Parizsban, 8-6 -ra kikapott, a Fabbiano elleni 2-3 Wimbledonbol pedig egy nagyon kellemetlen (es nem vart) vereseg volt. Tulzo az 1.4, amit most Tsitsipasra adnak.

Rublev viszont most erte el a csucsformat. Volt egy kisebb kihagyasa a nyaron, de a serules mar a multe, lenduletben van az orosz. Hamburgban Thiem, Cincinnatiben Wawrinka es Federer is megvolt neki ket szettben, kulonosen Roger ellen jatszott zsenialisan, nem lehetett rajta fogast talalni. Kar hogy hiaba van az egyik legjobb tenyerese a mezonyben, a masodik szervaja gyenge, es sokszor hoz buta dontest, igy elmondhato rola, hogy barkit meg tud verni, de barkitol ki tud kapni (vagy hosszu meccsbe keveredni).

A formajuk alapjan sokkal tobb eselyt adok itt az orosznak, mint az irodak, raadasul Tsitsipason a teher is nagyobb, mert tole mar elvarjak hogy major tornan is sokaig jusson. Felnottek kozott eddig ketszer jatszottak egymassal, es mindketszer donto szett tb-ig nyirtak egymast (1-1), nalam ez a mai csorte is potencialis 5 szettes. Megis inkabb a game overt valasztom, sztem nem lesznek 6-1, meg 6-2 -es jatszmak, igy negy szettben konnyen johet ez a hatar, de akar haromban is zoldulhet.

Tsitsipas, Stefanos - Rublev, Andrey: Játékok száma - Felett/alatt tipp