Az igaz, hogy az első helyezett fogadja a negyedik helyezettet az OTP Bank Liga ötödik fordulójában, így a találkozó rangadónak is tekinthető, de ha mögénézünk a párosításnak, akkor gyorsan le kell csapnunk a hazai győzelemre adott magas oddsra. A honi labdarúgás követői tisztában vannak a párosítás erőviszonyaival és óriási meglepetés lenne bármilyen más eredmény a találkozón. A csapatok összértékbeli (MOL Fehérvár: 19.98 m€ , Kisvárda: 5.33 m€) különbségének elvileg ki kell jönnie ezen a találkozón.

A MOL Fehérvár a csúfos, mi több szégyenteljes nemzetközi szereplése után a hazai porondon próbálja kozmetikázni a szezonját. Eddig sikeresen, hisz 4/4-es győzelmi mutatóval nyitották a bajnokságot a székesfehérváriak, 13 lőtt és 3 kapott gól mellett. A sokad-virágzását élő Futács Márkó ihletett formában játszik, de a bosznia-hercegovinai Armin Hodzic is pazar szezont fut. Ketten együtt csapatuk góljaiból kilencet számlálnak és legyünk őszinték reális esélyük van arra, hogy a mostani vendégcsapat védelmét is megfirkálják.

Annak a vendégcsapatnak, mely másodéves újoncként remekül kezdte a szezont. 3/4-es győzelmi mutatójukkal minden szurkolói várakozást felül írtak, főleg annak tükrében, hogy a legyőzöttek között van egy Kispest és egy Újpest is. Szurkolóik legnagyobb örömére Miriuta László keze alatt szépen fejlődik a csapat, egyre inkább felfedezhetőek tudatos elemek a játékukban. Ez, mint a mellékelt ábra is mutatja, középcsapatok ellen már eredményre vezethet, viszont a top csapatok ellen még kevés lehet. Mindenesetre amíg legértékesebb játékosukat, a román válogatott Grozav Gheorghe-t "Gicu"-t és a brazil kapusukat Felipe-t a soraikban tudják a várdaiak, addig bárki ellen felvehetik a versenyt.

Óriási Várda szurkoló vagyok és természetesen most is ott leszek Székesfehérvárott, de a realitás az, hogy maximum egy tisztes vereségben reménykedhetünk. Ha ettől többet érünk el, én kérek elnézést mindenkitől és akkor már nem is lesz olyan hosszú ez a több mint 730 kilométeres kirándulás.

MOL Fehérvár - Kisvarda: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp