Az OTP Bank Liga 5. fordulójának fővárosi rangadójára egy igazi "gyöngyszemet" kínálnak nekünk a fogadóirodák. Az Újpest FC - Budapest Honvéd FC találkozón ha lesz gól, márpedig miért ne lenne akár több is, akkor abban biztosak lehetünk, hogy a vendégek is kiveszik a részüket.

Az Újpest FC, talán csak megszokásból, a dobogós helyek egyikének elérését tűzte célul a bajnokság kezdete előtt. Ennek eléréséhez viszont vajmi keveset tett eddig sokat szidott belga tulajdonosuk. A keret nem frissült, hanem egyértelműen gyengült, így az eddigi produktumuk reálisnak tekinthető. Olybá tűnik, hogy az eddigi egyetlen győzelmük sokkal inkább köszönhető a DVTK gyengeségének, sem mint az UTE erejének. Ötlettelen, semmitmondó játékuk a Kisvárda ellenében, már a legvérmesebb szurkolóknál is kiverte a biztosítékot. Egyöntetűen Nebojsa Vignjevic távozását követelték. Nem könnyíti a mester dolgát, hogy a védelem tengelyében Litauszki Róbert továbbra sem 100%-os, így játéka kérdéses a Honvéd ellen. Azt viszont a laikus is látja, hogy sem vele, sem nélküle nem tudtak kapott gól nélküli mérkőzést produkálni eddig a lilák.

Meglátásom szerint ez most sem fog sikerülni nekik, attól függetlenül, hogy most, a még rosszabb helyzetben lévő Budapest Honvéd FC lesz a vendégük. 4/4-es vereségszéria a kispestiek eddigi produktuma a most zajló bajnokságban. Nem tudom volt-e példa erre a patinás klub történelmében, de azt azért leszögezhetjük, hogy a piros-feketéknél inkább látszik a fény az alagút végén, mint a liláknál. A vereségszériában azért voltak biztató meccseik is, elég csak a legutóbbi Loki ellenire visszagondolnunk. Érezvén a bajt a klubvezetés is aktivizálta magát. Davide Lanzafame személyében egy igazi vezért igazoltak, aki már a Loki elleni duplájával igazolta hogy segítségére lehet klubjának. Viszont kapusposzton gyalázatosan állnak, ezt leginkább a Kisvárda elleni vereségükkor láthattuk. Furcsa fintora a sorsnak, hogy ezt a posztot éppen a Kisvárdán játszó Mihai Minca-val próbálják megerősíteni.

Mostani tippünkkel a gólokra fókuszálunk és úgy gondolom, hogy a Davide Lanzafame-David N'Gog csatárduó nyerőbe fordítja a tippünket a gyenge alapokon álló újpesti védelem ellen.

Újpest FC - Budapest Honvéd FC: Gólok száma vendég csapatnál - Felett/alatt tipp