Muchova idén másodjára győzheti le Su-Wei Hsieh-et

Karolina Muchova tenisze szép stabilan évről évre javul. Eddig magasan az idei a legjobb éve, ezt a ranglistán elfoglalt helye is szépen mutatja, hiszen a tavaly még 100-on kívüli helyezése után jelenleg a TOP50 tagja (44.). 27-10-es mérleggel bír 2019-ben, ami bőven jobb Hsieh 27-19-es mérlegénél. A számokból kiderül, hogy Muchova jóval kevesebb tornán vett részt (12, eközben Hsieh 25).

A 23 éves cseh hölgy sokaknál talán csak idén "került fel a térképre", hiszen idén volt pár figyelemfelkeltő eredménye. Wimbledonban például füvön intézte el Pliskovát, amivel negyeddöntőig jutott. Dohában kemény pályán is negyeddöntőig menetelt a selejtezőből indulva, hazai pályán pedig salakon döntőzött Prágában. Nem mondhatjuk, hogy válogat a borítások között...

Mai ellenfelével korábban egyetlen egyszer találkozott, éppen idén, Dohában, a mostanihoz hasonló borításon. Akkor sima két szettben nyert Muchova (6-4, 6-2).

Hsieh 10 évvel idősebb mai ellenfelénél, és jóval kisebb tűzerőt képvisel. Noha olyan, mint egy búgócsiga, aki minden labdáért elmegy, ez ma kevés lehet. Számomra rejtély a játéka, pontosabban az, hogy tud ranglista 28. lenni ezzel a játékkal... Nincs igazán fegyvere... se egy nagy szerva, se egy éles tenyeres vagy fonák... de valahogy mégis kellemetlen ellenfél.

Az idén stabil Muchova, aki jól érzi magát ezen a borításon (is), szerintem leüti tajvani ellenfelét, megadva magának az esélyt arra, hogy Wimbledon után egy másik grand slam-en is szépen meneteljen. A következő körben Serena Williams várja ennek a meccsnek a győztesét, ami garantált rivaldafényt jelent.

A szorzók reálisak, nálam ez megjátszásra kerül. Muchova, 1.52.

Muchova, Karolina - Su-Wei Hsieh: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp