Csodatini - BabosTimi meccs a US Openen

Cori Gauff nevét egyre több ember ismeri meg. A junior grand slam bajnok, 15 éves amerikai hölgy, Wimbledonban tette le igazán a névjegyét, ahol a selejtezőből indulva három akadályt is sikerrel vett a főtáblán (V. Williams, Rybarikova, Hercog), majd csak Halep parancsolt megálljt neki. Itt már azzal rekordott döntött, hogy előtte soha senki ilyen fiatalon még csak fel sem került a főtáblára.

A US Open-t, ami azért mégiscsak hazai pálya neki, kifejezetten szereti, hiszen 13 évesen junior grand slam döntőt játszott itt (ami természetesen rekord). Tavaly, 14 évesen, pedig a párosok junior versenyét nyerte itt meg.

Finoman szólva sem Timinkkel van tele a sajtó, ha az egyéni ténykedését tekintjük. Már már csoda számban megy, hogy zsinórban 4 meccset nyerve itt lehet a US Open második körében (bár első főtáblás meccsét nem is kellett végigjátszania, Suarez Navarro feladta ugyanis a meccset). Azt pedig nem is tudom, meddig kéne visszakeresni az eredmények között, hogy ITF szintnél magasabban jegyzett versenyen mikor nyert utoljára zsinórban 5 egyéni meccset Babos. Noha most négynél jár, szerintem ezúttal sem lesz meg az öt.

A fiatal amerikai rendkívül jól van "felépítve", remek edzői stábbal bír, minden adott nála a folyamatos fejlődéshez. Mindemellett fejben is egészen rendben van, ami sajnos Babos Timinkről nem mondható el mostanában. Timi idén, épp az önbizalma rendberakásának érdekében, nem egy ITF versenyen is elindult. Ezeken volt sikerélménye, de amint egy komolyabb ellenfél jött szembe, azért rendre elvérzett.

Cori Gauffot azt hiszem már nevezhetjük komolyabb ellenfélnek, akinek minden adott, hogy Wimbledon után egy újabb Grand Slam-en alkosson maradandót!

Tippem Cori Gauff győzelme, ami 1.63-ért teljesen korrekt, szerintem innen már csak lefelé mozdul majd ez a szorzó.

Gauff, Cori - Babos, Timea: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp