A hétvégén ismét a topbajnokságoké a főszerep. Angol, spanyol, olasz és német foci szerelmesei, együtt szoríthat kedvenc csapatáért. Az angol Premie League bajnokságban már lement 3 kör, eddig a Liverpool és a Manchester City kimagaslik. Szerintem ismét e két csapat között dől el a bajnoki cím sorsa. Hátsó régióban a Watfordnak nagyon össze kell szednie magát, mert eddig siralmas teljesítménnyel rukkoltak el. Az újoncok mérlege felemás, néhol bátor offenzív játék, néhol defenzívebben próbálnak pontokhoz jutni.

Nagyon papírforma mérkőzésnek indul a Burnley - Liverpool összecsapás. A hazai csapat az előkelő 6. helyen tanyázik, de ez még nagyon a szezon eleje, ilyenkor még nehéz bármit előrevetíteni. A csapat is tudja mikor és ki kell van reális esélye a győzelemre és mikor tud egy nagy klubot kicsit nehéz helyzetbe hozni. A csapat alak koncepciója a 4-4-2 felállás, igazi angolos formáció. Kapuba Pope, aki kiszorította a hajdan angol válogatott Joe Hartot. A védelmi vonal a jó bevált 4-esen fekszik, nincs oka változtatni a mesternek. Középpálya szélén Gudmundsson és McNeil építheti a beadásokat, vagy keresheti Barnes és Wood játékát. Barnes játéka nagyon impozáns eddig 4 gólt termelt a támadó, ami köszönhető a Burnley jó helyének. Plusz az izlandi Gudmundsson játéka kérdéses, lehet, hogy a mester másik alternatíva után néz.

Ezzel szemben a Liverpool veretlen és Klopp mesternek van bőven variációs lehetősége. Kapuba sajnos elveszették sérülés miatt, a nagyon jó teljesítményt nyújtó Alissont. Helyére Adrian került, akinek még nem sikerült kapott gól nélkül zárnia. Európai Szuperkupa döntőt kétszer is mattolta a Chelsea. Középen Matip - van Dijk kettős. A holland nagyon jó szezonon van túl és sorra kapja az egyéni elismeréseket és nagy esélye van az Aranylabdára is. Az olasz Cannavaro ismét védő kaphatja meg a legnagyobb elismerést. Igazi vezért a hátsó alakulatnak és egyben a csapatnak is. Fej játéka erős, bármikor tud veszélyeztetni. Szélen Robertson - Alexander-Arnold, ők a pontos beadásaikkal mindig gólveszélyt tudnak kialakítani. Ami igazán erőssége a csapatnak a támadó szekció - Salah-Firmino-Mané hármas nagyon impozáns és termelik a gólokat, rettegésbe tartják az ellenfelet. Ma is várok gólt vagy gólokat tőlük. De Klopp Origit is bármikor előtudja venni, vészmegoldásként.

A mérkőzés nagy esélyese a Liverpool és ez a pályán is kijön. Mind egyénileg, mind csapatként komplettebb alakulat és az edző személye is döntő, Klopp nagyon inspiráló személyiség és félidőbe nagyon feltudja rázni a csapatot. Ezt a meccset hoznia kell a csapatnak, mert szoros befutó lesz a Cityvel együtt.

Burnley - Liverpool: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp