Ez a svéd élvonalbeli találkozó nem csak amolyan "hatpontos" meccs lesz, hanem vélhetően a svéd bajnoki címről is dönteni fog ez az AIK Stockholm - Djurgardens IF találkozó. Ugyanis az Allsvenskan első két helyezettje, a 43 ponttal 2. helyezett AIK Stockholm és a 47 ponttal 1. helyezett Djurgardens IF fognak játszani egymás ellen. És mivel már túl vannak a csapatok a 16 csapatos svéd élvonalbeli pontvadászat felén, és már a 22. fordulónál tartanak a felek, simán lehet feltételezni, hogy amennyiben a 4 pontos előnnyel bíró fővárosi vendégcsapat fogja nyerni ezt a rangadót, s ezután immár 7 pont lesz az előnye a rivális fővárosi házigazdák előtt, akkor nagy valószínűséggel azt is lehet majd gondolni, hogy a bajnoki cím sorsa is eldőlt.

Főleg ezen pontkülönbség miatt tippelek a hazaiak győzelmére, hiszen eléggé motiváltak lehetnek az AIK Stockholm játékosai, s ők is tudják, hogy amennyiben nem győznek, viszont nyerni bírnak a vendégek, akkor ők nagyon-nagyon valószínűsíthetően búcsúzhatnak majd a svéd bajnoki címtől. Tehát röviden: vagy nyernek, vagy pedig elbukják az idei bajnoki címet!

Szerintem eléggé nagy a tét ahhoz, hogy kellőképpen motiváltak legyenek és nyerni akarjanak hazai pályán. A döntetlen eredmény sem túl jó nekik. Persze, azért némileg jobb, mint ha vereséget szenvednének otthon, viszont a döntetlen is azt jelenti, hogy a vendég Djurgardens IF kerül közelebb a bajnoki cím elnyeréséhez.

Így tehát nagyon is tudatában vagyok annak, hogy a vendéggyőzelem mellett és a döntetlen eredménynek is eléggé nagy a valószínűsége, de hát mindezek ellenére ezúttal az lesz, hogy vállalom a rizikót és sima hazai győzelemre tippelek. Lesz, ami lesz. Ezúttal is 50 százalék esélyem van arra, hogy nyertes lesz a tipp, valamint szintén 50 százalék esélyem van arra, hogy vesztes lesz a tipp.

Írhatnám, hogy várhatóan főleg a két "gólzsák" - a házigazdáktól a marokkói-norvég Tarik Elyounoussi és a vendégektől a Sierra Leone-i Mohamed Buya Turay - párharca lesz ez a rangadó, s írhatnék még egyebeket is, ám az az igazság, hogy mindennél arra jutnák, hogy nyerni fog a hazai csapat. Szóval inkább “hagyom” a dolgot.

Tipp: győz az AIK Stockholm.

AIK - Djurgårdens IF: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp