Donna Vekic fiatalon betört a WTA mezőnyébe, de nem tudta megvetni a lábát a legjobbak között, a 20-as évei elejét kisebb hullámvasút jellemezte. Az elmúlt másfél évben stabilizálta a játékát és onnantól még komolyabban kell venni. Az eredmények is elég jól jönnek, gyors pályákon döntőkbe jut,nagy meccseket játszik. Viszont a legfontosabb lépéseket sose sikerül megtennie, a szoros meccseket elveszíti a jó játékosok ellen, a tornadöntőkön nincs olyan előny, amiről ne tudna kikapni. A játéka teljesen rendben van, mindkét oldalról erősen és hosszan tud támadni, majdnem bármire képes lehet ezzel a tenisszel, de a feje még nincs top 20-as szinten, sőt. Ilyen körülmények között egyelőre nagy bátorság vele tartani fontos meccseken.

Goerges a másik véglet, kevésbé stabil a játéka, nem tud hétről hétre jó teniszt a pályára tenni, de fejben jobban ott tud lenni a fontos pillanatokban. Ha ő megtalálja a nagy ütéseit, akkor az ellenfélnek jó játékra és nagy koncentráltságra van szüksége, hogy kibillentse a komfortzónájából és elérje, hogy sorban üsse a hibákat.

Eddig háromszor találkoztak, mindhárom meccset a német nyerte. Tavaly Wimbledonban szintén a negyedik körben találkoztak, az a meccs egy jó indikátora lehet annak, hogy mit várhatunk a mai találkozón. Füvön Vekic volt a jobb játékos, Goerges a nagy szervája miatt játszik jó meccseket, de a mozgása nem az igazi. Ennek ellenére könnyű két szettben lesimázta a horvátot. A játéka nem feltétlen volt jobb, de fejben ő volt az érettebb játékos. Ezen a téren azóta sem változott semmi, Donna kéthetente kapott idén egy nagy pofont mert nem tudott a fontos pontoknál igazán jól játszani. Ezek után nem tudok mást mondani csak azt hogy a német behúzza ezt a meccset.

Vekic, Donna - Goerges, Julia: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp