Hazai győzelemre tippelek, ám bár simának vélem a Fluminense győzelmét, azért mégsem "viszem" túlzásba a tétet. Nincs ebben semmi mögöttes szándék, hanem csak mindössze arról van szó, hogy a brazil élvonalbeli bajnokság csapatai korábban már "megszívattak" néhányszor és ezért az amolyan "jobb félni, mint megijedni" alapon mérsékelem önmagam a tétet. Elvileg, és ismétlem, hogy elvileg, nem kellene lennie semmi meglepőnek ennél a Fluminense - Avai mérkőzésnél, s olyan könnyedén illene győzniük a házigazdáknak, hogy csak na.

Alsóházi rangadóról van szó ennél a brazil élvonalbeli bajnoki találkozónál, hiszen a házigazda Fluminense Rio de Janeiro a 18. helyen van, míg a vendég Avai Florianopolis az utolsó - vagyis a 20. - helyen van. Tehát egyik együttes esetében sincsen szó még csak megközelítően közepesnek nevezhető teljesítményekről sem, ám az az igazság, hogy a Fluminense legalább 3-szor már bírt nyerni ebben a szezonban, miközben a vendég Avai még továbbra is ott tart, hogy az eddigi 16 mérkőzésen 0 (nulla) győzelmet bírt összehozni és így még "vadássza" az első sikerét.

És igen, természetesen, "ez" a Fluminense "az" a Fluminense. Vagyis Rio de Janeiro város azon focicsapata, amelyiknek otthona az Estadio Jornalista Mario Filho. Vagyis ezt a meccset a Maracana becenéven világszerte ismert stadionban fogják játszani.

Amúgy a csapatokról mindössze annyit érdemes megemlíteni, hogy ebben a két együttesben jelenleg a brazil élvonalbeli bajnokság két legrosszabb formában levő csapatait lehet "tisztelni". És maradva a tabellánál megszokott rangsornál, itt is egy picivel jobb a Fluminense, mint az Avai. Azért még az is lényeges dolog lehet, hogy a Fluminense az összesen 3 győzelméből 2 alkalommal hazai pályán bírt nyerni, plusz még 2-szer döntetlent játszott otthon, sőt még a gólaránya sem negatív, hanem nulla (8 gólt szerzett otthon és szintén 8 gólt kapott hazai pályán). Ehhez képest az Avai tényleg kikapni jár idegenbe, hiszen az eddigi 8 idegenbeli meccsén a 0 (nulla) győzelem mellett mindössze 1 döntetlenje és 7 veresége van, kinti gólaránya pedig 3-14.

Ha nem "bundáznak" majd a felek, akkor itt szerintem sima hazai siker várható.

Tipp: győz a Fluminense.

Fluminense-RJ - Avaí-SC: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp