Komolyra fordul a helyzet a mi csoportunkban is! Horvátország a vb-döntő után érthetően visszaesett, az utóbbi 14 hónapban, de ha nem akarja magát blamálni, akkor a budapestihez hasonló teljesítmények nem férnek már bele az ősszel. Gólarány tekintetében jól néz ki Szlovákia is, de számukra most kellene a nagy bravúr.

A körbeverések miatt talán kijelenthető, hogy az „E” jelű selejtezőcsoport az egyik legizgalmasabb, legkiszámíthatatlanabb végjátékot ígéri. Azerbajdzsán utolsó lesz, ha így megy tovább nulla ponttal. Viszont Wales, Szlovákia illetve a magyar és horvát csapat, eddig minden hazai meccsét megnyerve fut versenyt egymással a két továbbjutó helyért. A nagy számok törvénye miatt, vélhetőleg ez a sorozat előbb-utóbb megszakad, mi magyarok talán úgy járnánk legjobban, ha a horvátok pontot, pontokat szereznének péntek este, s aztán hétfőn legyőznénk a tótokat! Legyünk realisták a csoportban Horvátország a legerősebb játékállománnyal bíró válogatott. Dalic mester szerintem most kezébe veszi saját sorsát, és érvényesítve a papírformát minden hátralévő meccsét behúzza a selejtezőkben. Perisicék helyzetét, tehát három trnavai pont stabilizálná, de látnunk kell, hogy a foci nem ilyen egyszerű. Horvátország minden eddigi csoportmeccsén kapott gólt. Sokan úgy vélik, hogy az egyaránt 30 éves Vida és Lovren gyorsasága megkopott, reakcióideje lelassult. Folyamat téma Srna visszahívása a védelembe, érdemes elgondolkodni a középpályás védekezésen is. Ellenünk Rakitic, Modric, Perisic, Peric és Brozovic kezdett. Közülük utóbbit nevezhetjük igazán védekező típusú, ütköző játékosnak, a többiek inkább a támadásépítésben erősek. Persze a horvátoknál van 65-70 százalékban a laszti, ehhez kellenek a jó zsugások, de ha labdavesztés van elég, ha két középpályás nem zár vissza, s ott a baj. Nem véletlen, hogy Wales legyőzésekor Eszéken Brozovic, Kovacic és Brekalo is helyet kapott Dalic kezdőjében!

Szlovákia akkor kerül szopóágra, ha nem tudja folytatni a csoport sajátosságát: haza pályán legyőzni a közvetlen riválisokat! Márpedig a cseh Hapal nehezen tudja elengedni a 4-3-3-as felállást, ami tényleg azt mutatja, hogy ez a csapat mindenki ellen győzni akar. Ők az a csapat, Rusnak-al, Hamsik-al, Lobotkával, akik a legtöbb gólt (7) szerezték a csoportban, három eddigi meccsükön kilenc gól esett, ami 3-as átlag!

Horvátország is hozza a kerek hármas átlagot, minden találkozóján 2:1 volt a végeredmény. A felek párharcától nyílt csatát várok. Szlovákia csak bravúrral tarthatja a lépést, a vendégek meg nem engedhetik meg az újabb botlást maguknak! Teljesen mindegy, hogy melyikük szerzi az első gólt, joggal bízhatunk benne, hogy az elszenvedője képes lesz óriási erőket megmozdítani az egalizálásért. Egy mindet egy lapra feltevő csapat ellen, könnyen jöhet egy sikeresen végigvitt kontra, s máris örülhetünk a 45%-on kamatozó tétünknek!

Szlovákia - Horvátország: Gólok száma - Felett/alatt tipp