Igen, elkezdődött, újra amerikai futball. Már az első héten is rengeteg, izgalmas összecsapás várja a szurkolókat. Plusz az idei év kicsit másként is alakult, hiszen a nyitómérkőzést nem a bajnok Patriots játszotta, hanem az amerikai futball két legnagyobb riválisa mérte összetudását (Bears - Packers). A magyar idő szerinti 19 órás sávból, jónak ígérkezik a Browns - Titans találkozó. Hiszen a barnák nagyon megerősödtek és sokan kíváncsiak, hogy valahára összejön -e nekik a play off.

Clevelandban nem viccelnek, végre egy play off esélyes csapat jött össze az idei szezonra. Az egyik legfiatalabb és egyben legtehetségesebb keret áll Kitchens kezei alatt. Jóformán mindenki felszállt a vonatra és megy a hype Brownsnál. Offense oldalon röviden erős a csapat. Irányító poszton a másodéves Mayfield hozhatja a győzelmeket. Már az első éve is jól sikerült, de a másodikra még rátehet egy lapáttal. Hiszen megvannak a játékszerek, akiknek szépen eloszthatja a labdát. Nyugodtan keresheti legfőbb célpontként a volt Ginats elkapót Beckhamet, aki bárhonnan képes, akár egykézel elkapni a felé dobott passzt. Beckham mellett még olyan kiváló célpontok találhatóak, mint Landry, Higgins vagy a TE Njoku. Futó poszton is megvannak Chubb vezetésével, de a csapat leigazolta Huntot is, aki eltiltás után a 10.-ik héttől már a csapat rendelkezésére áll. Védelem bivaly erős, a pass rush kiemelkedő Garett - Vernon kettős pusztítani fog és ahol tudja üti az ellenfél irányítóját. De tackle poszton se gyengék Ogunjobi és Richardson jelenlétével. LB poszt kicsit sebezhető, és hátul is megvannak a közepesnél jobb játékosok. Összességében erős támadó és védő oldalról beszélünk, alig várom, hogy bemutatkozzanak.

A Titans oldalán kicsit félek, sose tudom behatárolni a csapatot, midig egy közepes alakulat. Most se várok rájátszást, pedig a Colts gyengült, a Texans is egy kicsit, de Jaguars lehet, hogy elviszi a divíziót. Támadóoldalon Mariota vezeti az egységet. A csapat futás orientált, hisz Mariota is tud futni, plusz ott van a kezdő RB Henry is. Elkapók gyengék, csak a jó öreg Walker, mint megbízható célpont, sok-sok éve. De a támadófal elit, így az ellenfél pass rush játékát megtörhetik. Érdekes lesz látni ezen a meccsen, hogy a Titans támadófala, hogy veri vissza a Browns védőfalát. A defense nem rossz, hátul van az igazi erejük, passz elleni védekezésnél. Ryan ,Vaccaro, Byard, Butler nem rossz alakulat. De az LB poszt lyukas, oda kellene egy igazi vezér.

Szerintem a Browns győzelemmel indít és az 1 TD különbség is meglesz. Támadásban mindenképpen a barnák erősebbek és a gyengécske Titans támadósor nem tudja felvenni felük a harcot. Védelem is izgalmas lesz, hogy teljesít a két egység. Nem várok sok pontot, de izgalmat azt igen.

Cleveland Browns - Tennessee Titans: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp