Egy újabb észak-macedón mérkőzésre feldobott minimális overes szorzóra bukkantam. Megírom, mert egyszerűen butaságnak tartom kihagyni! Tehát a „G” csoport! Lettország a pofozógép, a körbeverések és döntetlenek miatt még versenyben levő balkáni válogatottat fogadja.

Sokan úgy gondolták, hogy Izrael hazai pályán legyőzi, és a kiesésre kárhoztatja Észak-Macedónia válogatottját. Nem így történt, s ebben nagy szerepe volt a taktikai érettségnek. Angelovski mester gyönyörűen felkészült Andreas Herzogból és a tükör módszerrel meglepte vendéglátóját. Látva, hogy öt védővel kezd Izrael a vendégek gyorsan átvariálták szokásos hadrendjüket három belső védőre. A védelem elé Nikolov került szűrőnek, de gyakorlatilag mégis öt középpályással sikerült szűkíteniük a teret. Megszerezte a vezetés a hazai csapat, de Adami hamar egyenlített, s a végjátékban akár még a három pontot is elcsenhette volna a vendég gárda. Jellemző Izrael meddő fölényére, hogy 19-szer lőttek kapura, de csak egy gólig jutottak. A csoportban még semmi sincs veszve Bardhiék számára. Ma a lengyelek Ausztria legyőzésével vélhetőleg a kijutás küszbére állnak. Lettországi győzelmével a sógorokra mászhat egy pontnyi távolságra Észak-Macedónia. Közben Szlovénia és Izrael egymás kárára próbál pozícióba kerülni itt egy esetleges döntetlen, óriási káoszt okozna, mert a 15 pontos Lengyelország mögött lenne három kilenc pontos (Ausztria, Izrael és Szlovénia), s mögöttünk főhőseink 8 egységgel! Persze mindez csak matek, de simán előállhat ez a helyzet, de ahhoz győzni kell Rigában!

Tömik a letteket rendesen. Öt meccs, 19 kapott gól egy szerzettel szemben. Látható, hogy a gólátlag meccsenként kerek 4.0! Teljesen fajsúlytalanná vált ez a válogatott a kvalifikációban, és remény sincs arra, hogy a bécsi 6:0 után összeszedettebbé váljon a társaság. A transfermart által alig 6 millió euróra taksált lett keret nem sok jóra számíthat a fifikás, gól érzékeny macedónokkal szemben. Akárhogy nézem ezt a másfeles overt, szerintem elárazták a bukik!

Lettország - Észak-Macedónia: Gólok száma - Felett/alatt tipp