Shuai Peng egyik kedvenc tornáján bizonyíthat 33 évesen, míg Kristyna Pliskova úgy néz ki továbbra sem tud kitörni testvére árnyékából. Az oddsok közel reálisak, viszont nehezen tudom elképzelni, hogy innen ne a kínai menjen tovább!

Peng karrierjét számos sérülés törte meg, így közel sem tudta befutni azt a karriert, mint amit jósoltak neki. Viszont mikor egészséges, akkor a legjobbakra is veszélyes tud lenni. Így volt ez két hete a US Openen is, ahol a selejtezőből felküzdve magát, a második körben döntő szettre kényszerítette a nem rossz formában lévő Maria Sakkarit. Úgy néz ki az őszi ázsiai versenyekre készítették fel a legutóbbi sérülése után és most folytathatja remek sorozatát. Tudniillik, eddig veretlen Nanchangban Peng, miután 2014-ben és 2017-ben sem talált legyőzőre. Az első körben minden teher nélkül teniszezett, öröm volt nézni a játékát Badosa ellen. Egyszerűen látszott rajta, hogy élvezi a teniszt és hogy végre sérülés mentesen szerepelhet hazai környezetében. Emellett a statjai is rendben vannak: az első szervái után 82%-ban nyerte a pontokat és ennek is köszönhetően mindössze egy brék labdát kellett hárítania a teljes meccsen. Pedig Badosa nem játszott rosszul és nagy harcos, de esélye nem sok volt kedd reggel.

Ezzel szemben Kristyna Pliskova gyengébb heteket zárt. Mindössze két tornán indult a US Open Seriesben és összesen 2-2 győzelmet és vereséget számlált. 81. helyének köszönhetően Nanchangban is kiemelt és az első körben az inkább salakos Voegelét búcsúztatta szintén két szettben. Azonban a két meccs között óriási volt a különbség. Voegele első szervái ellen kevés ellenszere volt a cseh játékosnak, míg a saját adogatása jobban döcögött a szokásosnál. Hogyan lett mégis sima 2-0? Voegele mindkét szett végén szétesett és gyorsan megmutatta, hogy miért nyert csak egyet a legutóbbi hat meccséből. Azonban komoly veszélyt jelentett így is Pliskovára, aki nagy bajban lesz ezzel a játékkal Peng ellen. Az első adogatásai mindössze 56%-ban jöttek, viszont a második szervák sebezhetőek voltak. Ha Voegele ellen elvesztette 1-1 alkalommal a szerváját szettenként, akkor Peng ellen ez garantált. Viszont Kristyna nem a legjobb fogadó és Pengnek jobb az első szervája mind Voegelének volt (sokáig 80% fölött tartotta a svájci az első adogatások alatt nyert pontjainak arányát, viszont a végén teljesen elvesztette a fonalat). A cseh nem a legjobb teniszét játssza ezekben a hetekben, így pedig egyértelműen Peng győzelmét kell itt várnunk.

Shuai Peng - Pliskova, Kristyna: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp