Egyelőre még csak a török élvonalbeli bajnokság középmezőnyében van a házigazda Galatasaray, de mivel minden bizonnyal idén is a bajnoki cím megszerzéséért kívánnak küzdeni az ottani játékosok és a török bajnoki rekorder isztambuliak vezetőségénél is a bajnoki cím megnyerése a fő célkitűzés, így - amolyan apró lépésként előre - ajánlatos lesz megnyerni a szintén isztambuli Kasimpasa csapata elleni bajnoki mérkőzést.

Én is a hazaiak győzelmére tippelek, hiszen - elvileg - nem lesz nehéz feladat ezen meccs megnyerése. Például már csak azért is, mert a Galatasaray kerete lényegesen jobb focistákból tevődik össze, mint a vendég Kasimpasa kerete. Persze és természetesen egyáltalán nem árt azt feltételezni, hogy a hazai játékosok nem csak a szerelésüket fogják "kiküldeni" a pályára, hanem ők maguk is kimennek arra a zöld gyepre és a legjobb tudásuk közelében fognak teljesíteni. A házigazda Galatasaray csapatából tutira biztosan hiányozni fognak az elefántcsontparti Jean Michael Seri és a török foci egyik ifjú reménységének számító Emre Mor, valamint valószínűleg még a középpályás Emre Akbaba sem fog játszani, viszont pályán lesznek majd - többek között - az egykori Sevilla-játékos francia Steven N'Nzonzi, az egykoron Southampton- és Juventus-focista gaboni Mario Lemina, de az algériai Sofiane Feghouli, a marokkói Younes Belhanda és a friss szerzemény Radamel Falcao is. Utóbbi, vagyis az "El Tigre" (Tigris) becenéven is ismert kolumbiai csatár valószínűleg góllal vagy gólokkal akar bizonyítani új csapatában.

A vendég isztambuli Kasimpasa együtteséből jóformán csak a 35 éves portugál Ricardo Quaresma említhető ismertebb játékosként, ám ő is már a "levezetés" olyan stádiumában van, hogy már ebben a szerény képességű török csapatban is csak ritkábban játszik. Mellette talán még a bosnyák Haris Hajradinovic valamennyire ismertebb focista. És ennyi, kész, vége.

Úgy vélem, hogy nem csak jobb erőkből áll, de a hazai gárda a pontok megszerzése terén némileg motiváltabb is lehet a vendégcsapatnál. Hiszen hazai pontvesztés esetén a bajnokságot amúgy sem túl jól kezdő Galatasaray még inkább ponthátrányba kerülhet, míg a vendég Kasimpasa számára teljesen tökmindegy a dolog, hiszen egyértelmű, hogy nem ezen a meccsen kell vitézkednie.

Tipp: győz a Galatasaray.

Galatasaray A.Ş. - Kasımpaşa: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp