Nem "szórakozhatják" el ezt a norvég élvonalbeli bajnoki mérkőzést a házigazda Molde játékosai, hanem úgymond muszáj nyerniük a Tromsö ellen. Persze, ezt a nem "szórakozhatják" el dolgot úgy érdemes érteni, hogy ajánlatos nagyon nekik a győzelem, hiszen csakis ezen esetben érhet valamit az a dolog, hogy nem csak véletlenül vannak az 1. helyen, hanem tényleg küzdenek is a bajnoki cím megszerzéséért.

Már csak azért is nagyon ajánlatos győznie a 43 pontos Molde csapatának, mert már csak 10 forduló van hátra a norvég élvonalbeli bajnokságból, de még továbbra is három - veszélyesnek tűnő - riválisa van a bajnoki cím felé vezető úton: a 42 ponttal 2. helyezett Bodo/Glimt, a 38 ponttal 3. helyezett Odd Grenland BK és a 33 ponttal 4. helyezett Rosenborg Trondheim. Szerintem nem érdemes azzal foglalkozni, hogy a norvég rekordbajnok Rosenborgnak még 10 pont hátránya van a Molde mögött, hiszen teljesen egyértelmű, legalábbis nekem az, hogy ez a Rosenborg képes lehet arra, hogy a hátralevő 10 fordulóban ledolgozza ezt a hátrányt.

Inkább azzal kell foglalkoznia a Molde együttesének, hogy mindenképpen nyerje meg a Tromsö ellen otthon játszandó találkozóját, mert amennyiben nem nyer a még nála is északiabbak elleni meccsen, akkor az történhet meg, hogy ha a mögötte 1 pontra levő Bodo/Glimt győzni bír hazai pályán - szintén ebben a fordulóban és szintén vasárnap - a Stabaek ellen, akkor helycsere lesz a tabellán és a Molde elbukja a listavezetői helyezést. Tehát lehet akár sok minden mást is mondani erre a Molde - Tromsö mérkőzésre, de azt biztosan nem, hogy nem lesznek majd motiváltak a hazai csapat játékosai.

A forma miatt sem lehet panaszkodni, hiszen jelenleg éppen a Molde a teljes norvég élvonal leginkább formában levő együttese, míg pedig a 22 ponttal 12. helyezett Tromsö forma tekintetében is a norvég bajnokság utolsó csapatai között van. Ehhez még hozzá lehet tenni azt is, hogy a Molde annyira jól teljesít otthonában, hogy nem csak veretlen még ebben a bajnokságban hazai pályán, de két döntetlenen kívül mindegyik hazai meccsét megnyerte. A vendég Tromsö viszont jobbára kikapni jár idegenbe és az eddigi 10 idegenbeli mérkőzésén már 26 kapott gólnál tart.

Ha ezt a meccset nem bírja megnyerni a hazai csapat, akkor a játékosoknak nem érdemes arra gondolniuk, hogy akár bajnokok is lehetnek.

Tipp: győz a Molde.

Molde - Tromsø: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp