Packers megnyerte a nyitómérkőzést, egy kevés pontos találkozón. A védelem szerelmesei örülhettek, mert a támadások elfojtása és a puntok uralkodtak. Míg a Vikins, ha az eredményt nézem könnyedén győzött, de a mérkőzés hagy kívánnivalót maga után. A Vikings győzelme a defense és special egységnek köszönhető, vagy offense oldalon a futó posztnak. Már a 2. héten találkoznak egymás ellen és egy kemény, ki-ki mérkőzés kerekedhet ki belőle. Ha a Packers győz, akkor nagy lépést tesznek előre, mert két divízió riválisukat is legyőzték.

Green Bay győzelemmel kezdett, de a támadó oldal teljesítménye nem volt meggyőző. A csapat irányítója Rodgers éppen 200 yard felett zárt és összesen 1 TD-t osztott ki, de ez is elégnek bizonyult. De ami igazán aggasztó, az a támadó fal, 5 sacket engedélyezett és ha a csapatnak van ekkora sztárja, akivel simán SB győzelem is összejönne, akkor meg kell védeni. Amikor a nyomást kezelt a fal, akkor pont Rodgers tétovázott és a védők földbe döngölték. Meg kell találni a köztes aranyútat és az elkapóknak időben elszakadni. Aaron Jones felel a futásokért, de ezen a meccsen is kemény védelembe beletörhet a bicskája. Elkapó fronton Adams emelkedik ki, de a többiek is képesek szép megmozdulásra. Rodgers bárkiből képes jó elkapót faragni. TE poszton Graham a célpont, aki legutóbb TD paszt kapott, red zoneba tudja adottságait kamatoztatni. Blokkolásra kicsit alkalmatlan. Defense Bears ellen jól teljesített, a pass rush működött, nyomás alatt tartották Trubiskyt és 5 sacket és 1 interceptiont szereztek. A packers hagyományokkal szemben, idén az új igazolások kezdenek beválni, ami eddig nem jellemezte a csapat filozófiáját. Mindig a saját draftolt játékosok élveztek elsőbbséget és ritkán hoztak szabadügynököket. A két Smith terrorizálja az ellenfél irányítóját, passz siettetésben. Plusz a secondary se vészes.

Minnesota a Falcons legyőzésével hangolt, de a támadó oldal nagyon csöndesnek bizonyult. Olyannyira, hogy a csapat irányítója már-már csereszámokat produkált, összesen 10 elengedett passz kísérlet, 100 yardot sem érte el és egyszer sackelték. De ez is elegendő, hiszen Cook jól teljesített és a futások működtek, amivel az órát is lehet égetni. Azt biztosra veszem, hogy még-egy ilyen teljesítmény Cousinstól kevés lesz és akkor nem fogják kihúzni a csávából. Elkapó poszton az egyik legjobb célpontok állnak rendelkezésre Diggs-Thielen párosnál jobbat nem igen lehet találni. Plusz Rudolph is bármikor képes a red zoneba egy-két labdát elkapni. A fal már kérdőjel, gyenge az egység, ide kell erősítés. Védelem nem rossz, a defensive line jól mutat Hunter-Griffen páros pass rushban rendben. Jospeh jól fogja a futást. LB sor a szokásos, ide majd idővel elfér az erősítés. Hátul megvannak mind CB, mind safety poszton. A csapat sokszor alkalmazott nickel corner felállást is. Plusz Harrison Smith felbukkan mindenhol, ha kell blitzbe, fogja a futás és a kóbor labdákat.

Kemény, brusztolós mérkőzést várok, ahol hasonlóan a nyitómérkőzéshez, kevés pont fog dukálni. A védelmek dominálnak, futással pörgetik az órát és így puntok terén se unatkozunk. TD-k helyett a mezőnygólok dominálását várom, meglátjuk lesz-e elhibázott field gól.

Green Bay Packers - Minnesota Vikings: Pontok száma - Hosszabbítással - Felett/alatt tipp