Európa Liga kiesése után maradt a bajnokság a torinói bikák részére. Láthattuk a Debrecen ellen, hogy mekkora játékerőt képvisel egy 240 millió eurós keret, így egyértelmű, hogy hétfő este ki a favorit az Olimpiai Stadionban. A Serie B tavalyi másodikja a Lecce lesz az áldozat, akik az első két bajnokijuk után láthatólag még nem találják önmagukat.

Ölébe hullott a Torinónak az EL-szereplés, de a csoportkör kapujában a sikert jobban akaró Wolves kettős győzelemmel búcsúztatta Mazzarri együttesét. A bajnokságban vigasztalódik a társaság, két szép győzelemmel a tabella negyedik pozícióját kapták el. Egy újabb győzelem akár az élre is repítheti Bellottiékat, feltéve, ha négyet tesznek közé, ha csak simán nyernek, akkor az Inter mögé a második helyre kerülnek. Hazai pályán 2:0-al meglógott a Torino a Sassuolóval szemben a nyitómeccsen, aztán kicsit lelazsálta az utolsó fél órát és meleg lett a pite, de a három pont a zsebbe került. Bergamóban a BL-főtáblás Atalanta legyűrése már komoly bravúr volt, főként úgy, hogy 2:1-es hátrányból tudott fordítani a Toro! Két meccs hat pont, öt gól – melynek értékét növeli, hogy a találatokat öt különböző játékos szerezte. Mazzarri mindig híres volt a bátor támadó felállás felvállalásáról. A háromvédős rendszer adott, a kérdés csak az, hogy a ’90-es évek kedvelt 3-5-2-es, vagy egy merészebb 3-4-3-as hadrendbe áll-e föl hétfőn este a Granata. A játékosok adottak: Belotti, Zaza, Berenguer, Baselli mind-mind bőven 10 millió eurós támadó focisták és a lista koránt sem teljes. Nyilvánvaló, hogy a vendégek bekkelni fognak, amíg bírják, de szerintem a Bikák megtörik majd az újoncot.

Két meccs után úgy érzem, hogy nincsen meg a Lecce. Az Inter elleni 4:0-át követően hazai pályán a Verona is elvitte tőlük a pontokat (0:1) az újoncrangadón! A Hellas, osztályzók után került vissza az élvonalba ezért is fájó a déliek számára a vereség. Liverani mester érzi a bajt, hiszen az 5:0-s gólarány rámutat a problémára: ki fog itt gólt szerezni? Gyorsan leigazolták a Sassuolótól a több csatát megért Babacart, így a nyári szerzeménnyel, Lapadulával megvan a csatárkettős. Viszont a csapat mélységében teljesen új! A Verona elleni kezdőben csupa friss igazolást találtunk a középpályán: Tachtsidis, Shakhov; míg a védelemben: Gabriel (kapus), Dell ’Orco, Rossettini, Benzar. Ez a gárda bizony összeszokatlan!

Úgy vélem, hogy a Lecce a válogatott meccsek miatt egy kis időt nyert, és biztosan rengeteget dolgozott. A Toro viszont kész csapatként szeretne nagyot menni ebben a szezonban. Nehéz mérkőzést várok, nem lesz könnyű hazai siker, de ki fog jönni a 90 perc során a két csapat közötti különbség! Behúzza a meccset a Torino.

Torino - Lecce: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp