Nehogy bárki azt higgye, hogy az európai középcsapatok nem akarnak pénzt keresni a Bajnokok Ligájából! Mindenki tudja, hogy nem csak a pontokért, győzelmekért fizet az UEFA, hanem a gólokért is. Egyértelmű, hogy a Liverpool és a Napoli a csoport favoritja, óriási meglepetés lenne, ha a Salzburg, vagy a Genk továbbjutna, számukra marad az EL-t érő harmadik pozíció elérése. A pontokat egymás ellen kell begyűjteniük.

Egyébként is gólerős a belga ész az osztrák bajnok, így szerintem nincs félnivalónk a 2,5 overes tipp kapcsán, mert nem a védekezés lesz a célravezető a kluboknak. Igen a kluboknak és nem a csapatoknak! Egy öldöklő 0:0 és egy deffenzív játék képtelen jól „árulni” a játékosokat. Legyünk őszinték miközben jelentős a tv-s bevétel és a nézők is otthagyják a pénzt a stadionokban, továbbá fontos megfejni az UEFA-t is…, vannak olyan játékosok, akiket 15 millió euró fölött el lehet adni egy látványos őszi kupaszezonnal! Ahhoz pedig pazar egyéni villanások, látványos gólok kellenek. Tehát a védők nem fogják majd lerángatni a mezt a gólra törő ellenfélről, nem lesz szoros emberfogás, inkább amolyan szellős. Kell a show, kell a színház, kellenek a jó támadó statisztikák. Szomorú, vagy sem én így látom, nézzük, kik azok akikkel nagyot kaszálhat a két klub ősszel és bennük van a gól: Szoboszlai (kimondva-kimondatlanul!), Haland (19 éves, 3-at vágott a hétvégén), Daka (20), Hwang (24), Okugawa (23), Minamino (24); Paintsil (21); Samatta (26), Ito (26), Heynen (22, ő belga!!!)..és folytathatnám a sort!

A közös bennük, hogy ezek a fiatal játékosok, korántsem futották ki még magukat, mindegyikük top bajnokságba tart, általában nem Európai Uniós tagállamokból jönnek, és tetszik, vagy sem el akarják adni őket, pénzt akarnak belőlük csinálni!

A fenti elmélet ellenére is látható, hogy a két csapat amúgy is gólra törő focit játszik. Különösen az osztrák bajnok van elemében, ráhangolásként 7:2-őt játszott a Hartbergel. Hét eddigi bajnokiján a 2019/20-as szezonban 34 gólt szerzett a társaság, ami majdnem ötös átlag!!! A Genk egy kicsit gyengébben indította a bajnokságot, 3-3 vereség és győzelem, egy döntetlen, így formáját tekintve talán ők lesznek azok, akik elszenvedik a találatokat. Összegezve kellenek a gólok, arra fizet az UEFA, s a két fiatal átlagéletkorú csapat simán lehozza szerintem a 2,5-es overt.

Red Bull Salzburg - KRC Genk: Gólok száma - Felett/alatt tipp