Az SZKA jelenleg a liga 6. helyén áll, viszont 9 meccsükből hármat elveszítettek a rendes játékidőben, ami nem igazán vall rájuk. Az, hogy gyengült-e a nyáron az SZKA, az jó kérdés, véleményem szerint igen, de még így is olyan nevek vannak itt, akiknek bármelyik európai klub nagyon örülne. Kapuban mindenképpen Melnichuk várható kezdőnek ma, aki 96.6%-on véd, de csak 3 meccsen lépett eddig jégre, azt a 3-at viszont megnyerte az SZKA. A védelemből David Rundblad emelkedik ki a maga 6 pontjával, de a többiek eddig nem igazán tudták felvenni eddig a ritmust. A góllövés se megy igazán, csak 1 góllal lőttek többet a hazaiak, mint amennyit kaptak. Tkachyov 3 gólt, míg Lehtera 5 gólt lőtt, és ki is pukkadt a lufi kb. Plotnikov mindössze 1 gólra volt képes, a volt Edmontonos Yakupov 2 gólra, Koskiranta 1 gólra, Tikhonov 1 gólra.

A CSZKA a liga 3. helyén van úgy, hogy egyel kevesebb meccset játszott mint az SZKA. Kapuban Sorokin és Larsson is jól teljesít, szépen le is osztották maguk között a meccseket 4-4 arányban, de meglepne ha ma nem Sorokin lenne a kezdő kapus. A védelem nagyon jól teljesít. 6 játékosnak van már pontja, és mindössze egy játékos van, akinek negatív a +- mutatója. Elöl Kaprizov 8 meccsen 12 pontot szerzett, Grigorenko 10 pontot, Vey 6 pontot 7 találkozón. Sekac és Telegin még egy kicsit javulhatna, de ez már csak kukacoskodás.

A CSZKA 8 meccsen csak 11 gólt engedett az ellenfeleknek, ami brutális. Viszont nagy rangadó ez, talán a legnagyobb az egész KHL-ben, amit mindkét fél nagyon komolyan vesz. A CSZKA jóval egységesebb brigádnak tűnik, mint az SZKA, és nem csak idén. A SZKA már tavaly sem tűnt olyan acélosnak, mint amilyennek lennie kéne, idén pedig főleg nem. Az egymás elleni rangadókat is rendre a CSZKA nyeregeti az utóbbi időben, ami szerintem a brutál jó védelmének tudható be. Az emberelőnyökben is jobbak a vendégek idén, bár nem sokkal, de az igazán kemény adat most jön. 33 alkalommal játszott eddig emberhátrányban a CSZKA idén, és ebből mindössze 1(!!!) gólt engedtek. Ez 97%-os emberhátrányos védekezés. Ilyen szám ritkán jön szembe az emberrel a jégkorongban. Valamiért ott motoszkál az emberben, hogy ez az SZKA már nem az az SZKA, így mára mindenképp vendég győzelmet javasolnék. A hosszabbításos győzelemre is 1.80-at adnak az irodák, de azért a házat senki ne pakolja rá. Viszont egy jó kombiba simán belefér.

Tipp: CSZKA Moszkva nyer (hosszabbítással együtt).

SKA St. Petersburg - CSKA Moszkva: Hosszabbítással és tizenegyespárbajjal együtt - Mérkőzés tipp