De Minaur átléphet Murray-n

A kis ausztrált kapta Andy Murray a Zhuhai-i torna második körében. A komoly műtétek után visszatérő brit teniszező idei eredményeire rányomja bélyegét a lábadozás... De ez igazából várható volt, sokak szerint csoda, hogy egyáltalán még a pályán lehet, különösen igaz ez az egyéni küzdelmekre. (A párosok mezőnyében például az egyik Bryan tesó is ilyen műtét után tért vissza és tud azóta is játszani.... de ugye meg kell hagyni, a páros tenisz egészen más igénybevételt jelent, mint egy-egy egyéni mérkőzés.)

De Minaur egészen jó évet fut, például a kínaihoz hasonló kemény borításon nyert tornát Atlantában , ahol többek között Fritzet és Opelkát is legyőzte. Később a US Open-en pedig Nishikori skalpját gyűjtötte be.

Murray mozgása természetesen még mindig nem 100%-os (ha lesz még olyan egyáltalán valaha...), különösen a szerváknál éreztem, hogy nem ideális a mozdulat, meg hogy óvatoskodik... Ennek köszönhetően első körös ellenfele, Sandgren is tucatnyi könnyű labdához jutott, főleg amikor nem jött az első szerva... viszont ő nem tudott élni a lehetőséggel. Nagyon sok fontos szituban ki nem kényszerített hibát ütve bukta el a meccset az amerikai.

A kis ausztrál, aki honfitársát, Millmant verte simán az első körben, nem lesz ilyen nagylelkű Murrayvel szemben. Mivel De Minaur a legjobb fogadók közé tartozik, szerintem le fog csapni az óvatosan megütött szervákra és több alkalommal is breakelheti ellenfelét, közben ugyanezt nem tudom elképzelni Andyről, így nálam a meccs nagy esélyese az ausztrál kissrác, aki kiejti Murrayt...

De Minaur, Alex - Murray, Andy: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp