A portugál Andre Gomes és az elefántcsontparti Jean-Philippe Gbamin, illetve John Stones, a francia Aymeric Laporte és a német Leroy Sane fognak hiányozni a csapatokból.

Ennél az Everton - Manchester City angol élvonalbeli bajnoki mérkőzésnél - többek között - már csak azért is a vendégek számomra egyáltalán nem meglepő győzelmére tippelek, mert a hazaiaknak körülbelül nulla érdekük lehet arra, hogy legalább egyetlen pontocskát szerezzenek otthon. Valószínűnek tartom, hogy sokkal többet jelent az Everton számára, hogy az 5 pontos hátránnyal 2. helyezett Manchester City ezzel az újabb vendéggyőzelemmel az Everton városi riválisa (a nem csak veretlenül, de pontveszteség nélkül listavezető FC Liverpool) nyomában bír maradni. Hiszen még nagyon a bajnoki szezon elején járnak a csapatok, ez a mostani csak a 7. forduló lesz, tehát nem jelenthet túl nagy problémát az amúgy is középcsapat Everton számára a hazai vereség, mert bőven lesz ideje a korrigálásra. A bajnokság végén pedig teljesen mindegy lesz számára, hogy a 8. vagy a 9. vagy a 10. helyen fogja zárni ezt az idényt.

Persze, lehetne inkább azzal "előjönni", hogy a Manchester City amúgy is sokkal jobb focicsapat, mint az Everton. Tudom, ez nem jelent semmit, s amúgy is "lerágott csont". Viszont én azt is tudom, hogy sportfogadáskor nem érdemes figyelmen kívül hagyni ilyesmit. Naná, hogy az is igaz, hogy a labda gömbölyű és, különben is, egy focimeccsen bármi előfordulhat, ám szerintem most tényleg az a helyzet van, hogy a védelmi gondjaik ellenére a Manchester City játékosai sokkal motiváltabbak lesznek, mint ellenfeleik, és mindent meg fognak tenni a győzelmük érdekében. Hiszen náluk tényleg hatalmas problémát jelent az a dolog, hogy alig kezdődött el a bajnokság, de máris 5 pont hátrányban vannak a bajnoki címért zajló küzdelemben.

Szerintem ez az 5 pontos Manchester City-hátrány bőven elegendő ok lehet arra, hogy az amúgy is sokkal jelentősebb színvonalat képviselő vendégfocisták végig küzdjenek és megszerezzék az ezért a találkozóért járó 3 pontot.

Tipp: győz a Manchester City.

Everton - Manchester City: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp