Ajánlatos győznie a hazai csapatnak. Na, elsősorban nem azért, mert esetleg továbbjutási problémái lehetnek majd a Bajnokok Ligája ezen D-csoportjában, ahol a Juventus és a Bayer Leverkusen mellett még a Lokomotiv Moszkva és az Atletico Madrid van, hanem csak úgy, a miheztartás végett. Az jónak számít a torinói együttesnél, hogy az előző fordulóban nem szenvedett vereséget idegenben, hanem éppen a fő rivális Atletico Madrid otthonában bírt 2-2-es döntetlent játszani. Ez a Bayer Leverkusen elleni találkozó a Juventus számára az első hazai mérkőzés lesz a Bajnokok Ligája ezen kiírásában, s tényleg ajánlatos nagyon nyerni a németek ellen. Már csak azért is, hogy Észak-Olaszországban a továbbiakban is nyugodtak maradjanak a kedélyek.

Az is jót jelent az olaszok számára, hogy az előző fordulóban szereztek gólt idegenben. Méghozzá rögtön kettőt is. Ennek köszönhetően, a hőn áhított BL-továbbjutás érdekében, jobbára már csakis annyi maradt, hogy a Juventus jól teljesítsen hazai környezetben. Vagyis győzzön a Bayer Leverkusen és a Lokomotiv Moszkva elleni mérkőzéseken, valamint lehetőleg ne kapjon ki, hanem nyerjen vagy pedig 0-0-ás, esetleg 1-1-es döntetlent játsszon a spanyolok elleni meccsen. Ennyi. Szerintem a Juventusnak egyáltalán nem túl nagy dolog ezt teljesíteni. Persze, az előbbiekben csak az olaszoktól minimálisan elvárható teljesítményt említettem, hiszen abszolút semmi sem gátolja meg őket abban, hogy ennél sokkal jobban szerepeljenek.

Ennek lehet az első állomása a Bayer Leverkusen elleni hazai győzelem. Ami nem hiszem, hogy megterhelő lenne a portugál Cristiano Ronaldo, az argentin Gonzalo Higuain, a kolumbiai Juan Cuadrado, a bosnyák Miralem Pjanic, a francia világbajnok Blaise Matuidi és társaik számára. Az előző fordulóban otthon vereséget szenvedő németekről (2-1 a Lokomotiv Moszkva javára) maximum csak azt tudom elképzelni, hogy méltó ellenfelei lesznek az olasz csapatnak.

Na, és természetesen még azon is csodálkozom, továbbra is, és nagyon-nagyon-nagyon, hogy vajon miképpen bírták "elbolondítani" azt a Kai Havertz nevű roppant tehetséges focistájukat, hogy ne igazoljon el valamelyik sztárcsapatba, hanem maradjon ott, abban a "sótlan" Bayer Leverkusenben.

Tipp: győz a Juventus.

Juventus - Bayer Leverkusen: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp