Gyorsan megy az idő, már a 4. héten járunk. Az eltelt 3 kör alatt, van pár kiemelkedő együttes, akik joggal pályázhatnak a play off részvétel iránt, és van jó pár csapat, akik ha nem szedik össze magukat, akkor nem lesz hosszú szezonjuk. Nagy kérdés, hogy idén láttunk-e 16-0-ás csapatot és 0-16-at. Az utóbbira nagyobb esélyt látok, a Dolphins szereplése kritikán aluli, igazából egy félidőig jól tartják magukat. De beszéljünk az általam választott találkozóról.

Texans kitűzte a csoportgyőzelmet célként és jó úton halad felé. Az AFC South divízió nem tartozik a legerősebb négyesek közé. A Titans képes csodákra, de konzisztensen nem tudja fenntartani jó szereplését. Mariota nem győzött meg és inkább a defense jobb náluk. Jaguars is nagyon kétarcú csapat, komoly gondokkal, Foles kiesése után, de az újonc QB hozhat szép győzelmeket a floridai csapat életébe. A defense papíron erős, de a pályán nem akar megmutatkozni. A Colts Luck visszavonulásával jól tartja magát, de a Texans előttük jár. Tehát ebből a négyesből reálisan a Texans a legesélyesebb. QB fronton megvannak Watson személyében, a statiszikái nem rosszak, de a támadófal borzalmas, eddig 12 sacket nyelt be. Meccsenként 4 sack és ebbe nincs benne a siettetés és további nyomásgyakorlás. Ha kell Watson megfutja, hiszen elég mobilis irányító. Futó poszt lyukas, Hyde gyengén átlagol és Duke Johnson se váltotta meg a világot, elkapások után lehet hasznos. Elkapó sorból Hopkins kiemelkedik, de utána nagy az űr. Stills, Fuller jó playmakerek, de nem Hopkins szint. TE poszt gyenge. A csapat védelme nem rossz, a védőfalból Watt kiemelkedik, sajnos Clowneyt elpasszolta áron alul a csapat, így a másik oldalról kisebb a nyomás. LB poszton megvannak McKinney jól összefogja a középső védelmet. Secondary jó.

Panthers játéka eddig csalódást keltő, 1-2-vel áll a csapat és Newton kiesett. Nagyon kell kaparniuk, hiszen a csoportból a Saints még Bridgewaterrel is előrébb jár. A Falconst és Bucst sose lehet leírni, csoportriválisok ellen mindig felszívják magukat. Kyle Allen jól szállt be, sikerült is a Cardinals legyőzni. De ez egy másik mérkőzés lesz és a Texans már készül Allen játékából. De azért megsüvegelendő a 4TD passz. Futó poszt erős McCaffrey mindenhol bevethető és jól passzol a csapat stílusához. Elkapó poszt kicsit lyukas, de Moore, Samuel játéka biztató. TE poszton a jó öreg Olsen még mindig megbízható célpont. A támadófal közepes, lehetne javítani az egységen. A defense közepes, minden pozícióban van kiemelkedő játékos, de utánuk nagy űr tátog. A védelem sémája 4-3-as, a falba McCoy, Short, Addison nem rossz, nyomás kell gyakorolniuk Watsonra. Mert a Texans támadófala sebezhető. LB posz Kuechly vezetésével, irányításával rendben. Ő mindenhol ott van, covargeban jó. A secondary kérdőjel, nagy napja lehet Hopkinsnak, mert őt kevesek tudják jól lefékezni.

Összességében Newton kiesés miatt is a Texans győzelme várható, mert a csapat teljesítménye jobb. Egyedül a támadófal lehet kérdőjel és a gyengécske elkapó gárda Hopkins után. A Texansnak McCaffreyt kell jegelni és akkor a győzelem meglesz.

Houston Texans - Carolina Panthers: Hendikep - Hosszabbítással - Hendikep tipp