Kétszeresen is motiválhattak lehetnek a győzelem megszerzésében az olasz csapat játékosai. Az első - és talán legfőbb - indok az, hogy ez az ukrán FK Sahtar Doneck elleni mérkőzés lesz nekik az első hazai mérkőzés a Bajnokok Ligájában. És, nyilván, sokan mások mellett, én is azt vélem, hogy az Atalanta Bergamo győzelemmel akarja abszolválni ezt a számára történelmi jelentőségű találkozót. A másik dolog pedig az, hogy véleményem szerint ez a párharc fog majd dönteni arról, hogy melyik csapat fog végezni a BL-továbbjutást jelentő 2. helyen, és melyik csapatnak kell majd megelégednie a 3. hellyel és az ezzel járó Európa Liga-szerepléssel.

Szóval ez a mostani egy nagyon fontos mérkőzés lesz mindkét csapat számára. Én az olaszok jobb szereplésére tippelek, s elvileg ennél a mérkőzésnél akár sima hazai győzelem is lehetne a tippem, ám valamilyen még számomra sem ismert okból kifolyólag nem a 1-esre, hanem “csak” a DNB 1-re esett a választásom. Pedig tudom, hogy ez a Sahtar Doneck már egyáltalán nem az az erősebb együttes, amelyik még néhány évvel korábban is volt, és ez a jelenlegi Sahtar Doneck még csak nem is idézi fel bennem azt a korábbiakban színvonalasabb ukrán csapatot. Nem az miatt vagyok a kelleténél is óvatosabb, mert az olasz csapat 4-0-ás vereségbe "szaladt" bele az elmúlt BL-fordulóban, hiszen egyáltalán nem féltem én az Atalantát, s tudom nagyon jól, hogy csakis annyi történt az itáliai együttessel, hogy rosszkor volt Zágrábban, hanem inkább az miatt vagyok óvatosabb, hogy még nem lehet tudni, hogy mennyire fáradékonyak az Atalanta Bergamo játékosai és mennyire bírják a két "fronton" való igénybevételt.

Azért nagyon remélem ám, hogy egyelőre még az újdonság és a Bajnokok Ligájában való hazai bemutatkozás van előtérben, s így a kolumbiai Duvan Zapata, a szlovén Josip Ilicic, a holland Marten de Roon, a horvát Mario Pasalic és társaik mindent meg fognak tenni azért, hogy nyerjenek.

Tipp: DNB 1.

Atalanta - Shakhtar Donetsk: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp