Vasárnapi zárómérkőzésként igazi csemege tárul a szurkolók szeme elé. Hiszen a Saints fogadja a Cowboys együttesét. De az előjelek tudatában, inkább a vendég csapatnak áll a zászló, hiszen a szentek csapatának nélkülöznie kell kezdőirányítójukat. Mindkét csapatban közös, hogy vezetik saját divíziójukat.

Saints jelenleg 2-1-el áll, de a jó mérleg mellett van pár aggasztó probléma. A legfontosabb, hogy a csapat irányítója még kb. 5-6 hétig nem bevethető és Brees nélkül nem az igazi az offense arca. Bridgewater pontatlan, érződik rajta a sok kihagyás és még idő kell neki, hogy jó helyettese legyen Breesnek. Ha már 50% körül tartja a csapatot, akkor lesz esélye a play off-ra és Brees visszatértével még tovább is mehetnek. Futó poszton megvannak Kamara igazi playmaker, futni és elkapni is jól tud, ha őt használják és tömik labdával akkor gond nem lesz. Elkapó fronton Thomas, Ginn vagy akár Cook is megbízható célpont. A támadófal teljesítménye hibátlan, jól megvédik az irányítót. Az offense jó, de Bridgewater nem az igazi és így nehéz lesz. A védelem sok yardot enged, főként futás ellen gyenge az egység. Minden poszton van meghatározó játékos, eddig 9 sacket gyűjtöttek, de INT csak 1 darab jött össze. A secondary jó nevekből áll, csak kicsit álmoskásnak tűnnek és nem igazán pörgőnek.

Cowboys mérlege kitűnő, veretlenül vezetik a divíziót. A csapat jól muzsikál mind támadó, mind védőoldalon. De az is igaz, hogy a 3 legyőzött ellenfél, nem tartozik az NFL legkeményebb csapataihoz (Giants, Redskins, Dolphins). A csapat QB-ja Prescott jól teljesít, statisztikája rendben, mindössze kétszer adta el a labdát. Ha kell kimozog és megfutja a first downt. Előtte a támadófal szépen muzsikál, de ez már megszokott Dallasban, jól összerakták az egységet, kiváló játékosokkal. Futások ülnek ha nem Prescott, akkor Elliott rohamozik. Őt csak etetni kell és gond nem lesz, idény elején volt egy kis holdoutja, de megkapta a nagy pénzt és munkába állt. Elkapótársak is szép számmal rendelkezésre állnak Cooper, Cobb, vagy a jó öreg Witten, sajnos sérülés miatt Gallup kieset a szekcióból. Defense oldalon pass rush lenne még hová csiszolni, eddig 5 sacket szereztek. LB sor tetszetős, a fiatal Vander Esch jól mozog, mellette még Smith, Lee is erősíti az egységet. A secondary viszonylag rendben, de INT-el még adósak, eddig egy darab sem jött össze nekik. Lehet Bridgewater ellen megtörik a jég.

Összességében Brees nélkül, félkarú óriás a Saints, tény hogy ott van Kamara és Thomas, de őket használni kell. Seahawks ellen Kamara jól ment, de erre a Cowboys is számít. Kemény ütközet lesz, de a vendég csapat felül kerekedhet és így a győzelem is meglesz. Az időjárás nem tényező, mindkét csapat csarnokba játszik, így a Cowboys nincs hátrányba.

New Orleans Saints - Dallas Cowboys: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp